Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich. Potrzebuję "małej" pomocy i liczę, że ją uzyskam :) Zmuszona zrobieniem projektu na studia, potrzebuję odpowiedzi na siedem pytań otwartych, które dotyczą koronowirusa i społeczeństwa. Wiem, że każdy ma dość tego tematu, ja też, ale niestety, sama tego tematu nie wybrałam. Mam nadzieję, że znajdą się tu osoby, które lubią się rozpisać i w fajny, merytoryczny sposób (bez przekleństw xd) pokażą swój punkt widzenia. Byłabym bardzo, bardzo wdzięczna. Odpowiedzi zostaną potem użyte w prezentacji, ale bez żadnych danych, nicków, jedynie oznaczę płeć :) Z góry bardzo wszystkim dziękuję.

1. Czy w dobie koronawirusa wychodzisz z domu? Najczęściej w jakim celu?
2. Jak powinno zachowywać się społeczeństwo, by móc dbać o bezpieczeństwo w tych trudnych chwilach?
3. Skąd czerpiesz informacje o koronawirusie?
4. Jakie środki bezpieczeństwa zapewniasz sobie i swoim bliskim?
5. Czy uważasz, że zachowanie odległości minimum dwóch metrów od innych osób jest prawidłową praktyką?
6. Co najbardziej drażni Cię w zachowaniu innych odnośnie koronawirusa?
7. Czy uważasz, że najnowsza technologia pomogłaby pomóc ludziom w tych trudnych czasach? W jaki sposób?

#koronawirus #studia #studbaza #pytanie #kiciochpyta #ankieta #badaniajakosciowe #koronawirusfakty #spoleczenstwo #pyta
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Giovanna95: 1. Do sklepu.
2. Jakkolwiek społeczeństwo się zachowa - o bezpieczeństwo zawsze można dbać - np. nosząc kask i używając prezerwatyw.
3. Z internetu
4. Myję ręcę
5. Tak
6. Dociskanie pisowskiego reżimu
7. Ładne świnki mogą zarabiać na szołapie i nie muszą pisać prac.
  • Odpowiedz
@Giovanna95

1. Do pracy i do sklepu.
2. Stosować się do procedur i nałożonych ograniczeń. A z punktu widzenia jednostki, zachować zdrowy rozsądek, gdyż procedury i ograniczenia nie regulują każdej możliwej sytuacji.
3. Internet
4. Środki chemiczne i mechaniczne (żele i płyny dezynfekujące, maseczki, rękawiczki...), planowanie wyjść (tak aby za jednym wyjściem wszystko załatwić), pilnowanie się aby nie dotykać twarzy (zacząłem nawet nosić okulary korekcyjne czego prawie nigdy nie robię - drobna wada wzroku - w celu ograniczenia odruchu przecierania oczu), częstsze mycie
  • Odpowiedz