Wpis z mikrobloga

@TrollingMasterNinja: 200 zł miesięcznie to tak średnio, sprawdź sobie np. w takiej Szwajcarii. Nie da się za małe kwoty zrobić tego samego co mają bogatsze kraje. Chociaż jeżeli chodzi o lekarza rodzinnego to za tą składkę mam opiekę na solidnym poziomie.
Ja miałem prostowanie przegrody i poszły składki z jakichś 3 lat, a sama usługa była dobrze wykonana. Jedynie zastrzeżenie to to, że szpitalowi by się przydał remont.
@TrollingMasterNinja: a gdy płacisz oc samochodu to składki też się marnują. Tu jest podobnie płacisz i nic nie masz, ale gdy dojdzie do jakieś wypadku czy choroby to większość twoich składek zostanie pożarte i może nawet zapłacą więcej bo koszty leczenia też są olbrzymie. W jakim kraju być nie pracował to twoje składki będą się marnować i będą wykorzystywane na kogoś innego albo jeszcze będzie musiał do jakiejś kwoty pokrywać koszty
@Qullion: True ale stwierdzenie że są za małe jest nie na miejscu, bo jakby były większe to nic by się nie zmieniło, ktoś by dostał podwyżkę ktoś by zmarnował na coś niepotrzebnego ale same usługi były by dalej takie same, to już wolę prywatna opiekę gdzie zapłacę to dostanę za to odpowiednią opiekę a nie ze zapłaćcie więcej to może będzie lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TrollingMasterNinja: dlatego pisałem o zaniedbaniach i dobrym zarządzaniu.
Odpowiedz mi na pytania. ile jest dyrektorów w twojej firmie? ile sekretarek ma dyrektor? dlaczego zatrudnia sekretarkę po znajomości, a fachowca nie zatrudni chociaż brakuje mu ludzi? ile zarabia kierownik od kserowania dokumentów?
Jeżeli ktoś z rodziny nie pracuje w służbie zdrowia to często nie rozumie sytuacji.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@TrollingMasterNinja: @Qullion: Polska służba zdrowia jest niedofinansowana od lat. Od roku 2000 wydajemy na służbę zdrowia procentowo mniej niż średnia krajów OECD. My ok 5%, średnia ok 9%, jeśli dobrze pamiętam. Różnica rzędu 30% rok do roku przez kilkanaście lat to strasznie dużo i odbija się to na służbie zdrowia, pensjach lekarzy i całkowitej jakości. Nie możemy wymagać od służby zdrowia zachodnich standardów nie zapewniając jej podobnego finansowania (w ujęciu
@TrollingMasterNinja: bez optymalizacji też by firma zbankrutowała, podobnie jak bez dobrze opłacanej obsługi. Jeżeli słyszysz coś takiego: nie ma chętnych pielęgniarek do pracy, więc same sobie poszukajcie koleżanek, a do tego czasu będzie pracować jedna za dwie albo fizjoterapeuta jest niepotrzebny i najlepiej znaleźć niewolnika.
@Koliat: wiadomo to od lat, ale wiesz ludzie patrzą przez pryzmat własnego portfela i 200 zł miesięcznie to dużo dla nich. Niedofinansowanie widać nawet najlepszych szpitalach i aż mnie we wrześniu dziwiło jak oni podobno niedawno remont robili jak to trzeba od nowa robić.
@Qullion: gdyby służbe zdrowia porównać do firmy na rynku to już dawno by ją konkurencja zjadła. To jak tak to ma wyglądać to ja poproszę przestać pobierać mi składkę zdrowotna i wybieram prywatna służbę zdrowia, w zasadzie to już jadę na prywatnej tylko mi złodzieje dalej zabierają za nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)