Wpis z mikrobloga

@kwarek10: "podobno", zresztą cóż z tego, że pozbywa się kontraktorów.

Ktoś kto pracuje na B2B jest chyba świadomy, że mogą go odj.ebać w każdym momencie.

Każdy myśli, że B2B to tylko spier.olenie na mały ZUS i więcej kasy dla siebie a potem jak się okazuję, że za miesiąc nie ma roboty i brak poduszki finansowej to jest płacz i wielki lament, że "łolaboga zwalniajo".

#!$%@? go z Volvo - znajdzie pracę
@grzmot_cebula: a to tylko z B2B wywala się? W normalnych okolicznościach wylatują mniej użyteczni w projekcie niezależnie od formy współpracy. Wiadomo, że rozwiązanie umowy B2B jest prostsze. A jak to nie wystarczy to Ci z UoP też polecą... Co innego zwolnić pojedyncze osoby, a co innego grupę.

Wiadomo, że IT sobie poradzi. Miał 15k, będzie 10k i głodować nie będzie. Może będzie musiał sie pozbyć leasingu.

A B2B to nie tylko
@Gavilar: kurcze, nie wiem czym się zajmuje bo to tylko słyszałam od znajomych ( ͡° ʖ̯ ͡°) wiem że nie jest to jedyna krakowska firma która pyta czy pracownicy nie chcieliby pomóc i wziąć taki urlop ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dwayne-johnson: znam jedną osobę u której poleciało pół formy, jedna o której są "zalecane" pracownikom 2 tygodnie bezpłatnego.

Są firmy które na razie dają radę, są firmy które zrywają umowy z kontraktami (teoretycznie to nie jest zwalnianie pracownika).

Jest ciężko i każdy to czuję, wiadomo. U jednych będzie lepiej u innych gorzej, wszystko zależy ile to potrwa.
@Gavilar: ta firm która miała akcje na poziomie $38 a teraz ma $4? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tam i bez wirusa było średnio, zazwyczaj raz na dwa lata wybuchała tam afera z ruchaniem pracowników przez korpo.

A z innych firm, to prawie wszędzie zamrożone zatrudnianie nowych i zastępowanie odchodzących, podwyżki też przełożone, bonusy anulowane, i tak dalej.