Aktywne Wpisy
![nevin](https://wykop.pl/cdn/c0834752/ae69d25500df066bda30ecae504ca3e0a999c1db940d15dc036a51867ab27356,q60.png)
nevin +63
Dlaczego prawactwo ma problem z miastami 15 minutowymi? Nie potrafię sobie wyobrazić argumentacji, która by krytykowała taki pomysł. Przecież takie miasto to same zalety. O #!$%@? im chodzi?
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
#neuropa #bekazprawakow #bekazpodludzi #bekazkonfederacji #polityka #ekologia
![AlexBrown](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6d1c12b2903d82ca1e7af70d5fc6c707a1c87f9374bcf068bfdc1873bc1083cf,q60.jpg)
AlexBrown +2
Czy może mi ktoś wyjaśnić, skąd bierze się krytyka polityki 500+ czy innego 800+?
Przecież pieniądze na dzieci w krajach cywilizowanych są normą. Natomiast w #tymkraju wmawia nam się, że te, tak naprawdę ochłapy (w porównaniu np. z Danią), to jakieś „rozdawnictwo” XD
W Polsce nie ma żadnego rozdawnictwa. To, co ludzie zaczęli dostawać, to tak naprawdę grosze.
Nie głosowałem na PiS, ale jedną z dobrych rzeczy, którą zrobił, jest to, że
Przecież pieniądze na dzieci w krajach cywilizowanych są normą. Natomiast w #tymkraju wmawia nam się, że te, tak naprawdę ochłapy (w porównaniu np. z Danią), to jakieś „rozdawnictwo” XD
W Polsce nie ma żadnego rozdawnictwa. To, co ludzie zaczęli dostawać, to tak naprawdę grosze.
Nie głosowałem na PiS, ale jedną z dobrych rzeczy, którą zrobił, jest to, że
Pszenny na żytnim zakwasie
Zaczyn:
30 g zakwasu
70 g wody
70 g mąki
Ciasto:
170 g zaczynu
450 g mąki
247 g wody
10 g soli
Ciasto mieszane 6h po zrobieniu zaczynu. Zakwas karmiony w proporcjach 1:3:3 (zakwas:woda:mąka) co 12h
Wolę żytnią na pszennym zakwasie
- mąka pszenna 750
- pieczony w piekarniku elektrycznym w garnku żeliwnym
- z zakwasem walczyłem chyba ponad miesiąc, zanim ogarnąłem, jak go dobrze karmić i wyszedł pierwszy zjadliwy chleb
@krzeselko:
Zdradź tajemnicę...
1. Na początku mój zakwas był mocno zagłodzony. Teraz, jak go karmię w proporcjach 1:3:3 mocno odżył.
2. Temperatura. W chacie mam ok 21 stopni. W takiej temperaturze coś tam rośnie, ale podobno rozwija się głównie kwas octowy, a nie mlekowy, który odpowiada za zwiększanie objętości. Teraz trzymam zakwas w piekarniku z włączoną lampką w środku (25 - 30 stopni)