Aktywne Wpisy
Hopsa +98
Hejka,
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Kalinka89 +10
Czym się wspomagacie podczas kilkugodzinnej podróży za kierownicą. Ja po 3 godzinach zaczynam zamulać, a kawa działa tylko na chwilę
Pszenny na żytnim zakwasie
Zaczyn:
30 g zakwasu
70 g wody
70 g mąki
Ciasto:
170 g zaczynu
450 g mąki
247 g wody
10 g soli
Ciasto mieszane 6h po zrobieniu zaczynu. Zakwas karmiony w proporcjach 1:3:3 (zakwas:woda:mąka) co 12h
Wolę żytnią na pszennym zakwasie
- mąka pszenna 750
- pieczony w piekarniku elektrycznym w garnku żeliwnym
- z zakwasem walczyłem chyba ponad miesiąc, zanim ogarnąłem, jak go dobrze karmić i wyszedł pierwszy zjadliwy chleb
@krzeselko:
Zdradź tajemnicę...
1. Na początku mój zakwas był mocno zagłodzony. Teraz, jak go karmię w proporcjach 1:3:3 mocno odżył.
2. Temperatura. W chacie mam ok 21 stopni. W takiej temperaturze coś tam rośnie, ale podobno rozwija się głównie kwas octowy, a nie mlekowy, który odpowiada za zwiększanie objętości. Teraz trzymam zakwas w piekarniku z włączoną lampką w środku (25 - 30 stopni)