Wpis z mikrobloga

Masz duszności? Problem z oddychaniem? Uciska Cię w klatce piersiowej? Gorączka powyżej 37.5? Ból gardła? Głowy?

Nie zapomnij, że w zeszłym tygodniu miałeś w domu gości w postaci dwunastoosobowej wycieczki objazdowej chińczyków z Wuhan, którzy kilka dni wcześniej byli kolejno w: Madrycie, Mediolanie i Heinsbergu. W przeciwnym wypadku pamiętaj, że to tylko przeziębienie, siedź w domu i bierz ibuprofen.

#koronawirus #heheszki #bekazpisu
  • 25
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Nie wiem co za kretyni ci dają plusy. Ludzie! Czy wy uważacie, że tylko osoba wracająca z Włoch czy Austrii może być zarażona? Naprawdę? Who wydało zalecenia według których samo dystansowanie społecznie nie jest wystarczające. Zalecają masowe testowanie ludzi wraz z izolacja. To co robi PiS to zakłamywanie rzeczywistości
  • Odpowiedz
@goparys: WHO sobie może zalecenia dawać, ale przyszedł przykaz prosto od Jarka, że przypadków ma być do wyborów mało. Dlatego jak nie byłeś we Włoszech, Chinach, Hiszpani, to testu nie dostaniesz choćbyś umarł. A jak umrzesz to się wymyśli kuzyna tirowca, którego zataiłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@papaj_21_37: przerabiałem to w zeszły poniedziałek i byłem odsyłany między kontaktem tel z POZ a infolinię nfz. W końcu poszedłem osobiście do przychodni dostałem L4 na 2 tygodnie. Na szczęście teraz czuję się już lepiej ale problemów z oddychaniem nie zapomnę nigdy.
  • Odpowiedz
@Jaracz_Joint: prawdę mówiąc paracetamol jest mniej "inwazyjny". Ibuprofen ma więcej działań niepożądanych a i zdarzają się osoby u których pojawiają się zmiany skórne po zażyciu ibuprofenu. Ja bym brał paracetamol na wszelki wypadek. W obu środkach chodzi o zbicie gorączki i zdławienie bólu, same w sobie nie działają na covid-19
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papaj_21_37: mniej inwazyjny, co nie oznacza że w ogóle... A wielu niestety tak sądzi :/

Dziwny trend się zrobił, że bagatelizowane są skutki uboczne paracetamolu, jest tak często powtarzana jego mała szkodliwość że uznaje się że nie ma żadnej szkodliwości :(

Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawę o poważnych skutkach łączenia paracetamolu z alkoholem.

Ja unikam wszelkiej maści środków przeciwbólowych bo to tylko łagodzi objawy, a nie je leczy, jednakże
  • Odpowiedz