Wpis z mikrobloga

Gnije z ekspertow ktorzy mowia o tym ze ceny #nieruchomosci zostana na obecnym poziomie. Bedzie duzy spadek cen. Moze nie jakis ogromny, ale bedzie tapniecie. Przepowiednia uzytnika @Scaab spelnia sie na naszych oczach. Wystarczy rzucic okiem na dwie rzeczy: demografie oraz turystyke. Brak turystow w #warszawa #wroclaw #trojmiasto #krakow #poznan oraz fakt ze setki tysiecy ludzi z prowincji tworza te slynne miasta wojewodzkie. Studenci, single, kredyciarze, osoby ktore straca prace w związku z kryzysem - mnostwo z nich wroci do "siebie" do malych miast, miasteczek i wiosek. Nie beda placic za wynajem skoro nie beda mogli znalezc pracy.

#polska #koronawirus #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #covid19 #ekonomia #gospodarka
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deviator: praca się nie wyczaruje, ale dużo firm przechodzi terazm
Na stały HO, więc się ludziom nie opłaca siedzieć w Krakowie. Sama nad tym myślę, jeśli sytuacja nie nie zmieni w ciągu 2 miesiecy.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@deviator: rynek turystyczny, jezeli to sie szybko nie uspokoi, bedzie dlugo lizal rany. Przewidywania, ze pandemia potrwa 2 lata pozwala stwierdzic, ze niemal w ogole runie. Bo jak pandemia sie skonczy, gospodarka bedzie tak mocno zdewastowana - ze kto bedzie podrozowal? Skala turystyki na pewno przez dlugi czas bedzie nizsza, bo ludzie nie beda mieli pieniedzy
  • Odpowiedz
  • 0
Jeżeli wg was ze względu na #koronawirus spadną ceny nieruchomości w Polsce, to do jakiego poziomu za metr? Pytam czysto teoretycznie, jako że wg mnie udało mi się kupić super mieszkanie w #warszawa #mokotow 60m2 za 8100PLN za metr plus miejsce w garażu podziemnym w cenie.

Według mnie w Warszawie poziom normalności to od 6K na zadupiach typu Białołęka, Tarchomin do 8K właśnie na Mokotowie i
  • Odpowiedz
@kmt187 nic. po prostu ja chce kupic mieszkanie do mieszkania wiec z tej perspektywy hejtujemy sie. Oni mnie wyzywaja od 2018 ze jestem frajer. Teraz w druga strone. I tak sobie szczekamy na siebie bo co tu robic na kwarantannie. 11 lat inwestuje i pare kryzysow/baniek widzialem. ZAWSZE koncza sie tak samo. Nawet mi ich szkoda troche. Taki wysyp kawalerek jest teraz, ze szkoda gadac, niedkonczonych fliipow itp. Wiekszosc z nich
  • Odpowiedz