Wpis z mikrobloga

@sylwke3100: No... Wyłapujesz w którym mniej więcej momencie aplikacja się wywala i przed daną funkcją ustawiasz breakpoint, a potem step by step? #chyba

Jak się wywali, zanim dotrze do wyznaczonego punktu, to znaczy, że nie miałeś racji i breakpoint stawiasz we wcześniejszym punkcie algorytmu :P

• Odpowiedz
@sylwke3100: No skoro nie działa prawidłowo, to wiesz dlaczego(jak ty ją pisałeś). Debugujesz więc funkcje która sprawia problemy? Dane jakie jej przekazałeś, potem sprawdzasz te zmienne na każdym kroku wykonania algorytmu funkcji?
  • Odpowiedz
@anonim1133: Właśnie nie wiem dla czego (Nie istotne że ja ją napisałem) a debugowanie tego co zrobiłem nic nie mówi więcej oprócz tego co wiem.

Daje dane na wejście:

[ala]Ala ma kota[/ala][mal]Kotek lubi placki[/mal] heheszki -23 -2.5

Dostaje :

tag - Ala ma kota

tag - Kotek lubi placki

tekst - heheszki

number - -23

floatnumber - -2.5

Czyli jest ok :

Ale już niestety dla:

[ala]Ala ma kota[/ala][mal]Kotek lubi placki[/mal]
  • Odpowiedz
@anonim1133: Nie reaguje na to. W gruncie rzeczy spacje jeśli sobie ich nie zdefiniujemy nie są wykrywane jako osobne wyrażenie( Wykryane są tylko jako całość wtedy gdy dla wyrażenia takiego :

wyrazenie tekst wyrazenie

Ustaimy że nie mam parsować tego co jest wewnątrz wyrażenia
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Może problem jest z minusem przed 23 i 2.5? Spróbuj bez minusów i powiedz jaki jest efekt. Później sprawdź jak się to ma z kropką. Sprawdź czy pomoże usunięcie spacji po [/mal]. W ogóle jak testuje takie rzeczy to wprowadzam pojedynczo do tekstu, wtedy nie ma wątpliwości co wykrzacza program.
  • Odpowiedz