Wpis z mikrobloga

@Prowo: Chciałem sobie kupić p--o. Wybrałem się do dużego sklepu, be1 w czeladzi. To co mnie tam zastało, to ja pie@#$le. Gdybym zechciał zostać, to godzina stania w kolejce LEKKO.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@padobar: to co było w centrach logistycznych to poszło. Koszt magazynu to około 15% ceny produktu czym produkt tańszy i się szybciej psuje tym ten % dochodzi do większego udziału w ostatecznej cenie. Nikt w 21 wieku nie trzyma zapasu na pół roku a teraz w dwa tygodnie sprzedaż tych podstawowych produktów osiągnęła prawie tyle co za cały kwartał. Ludzie kupują od dwóch tygodni to magazyny puste. W sobotę będzie
  • Odpowiedz
ludzi p------o, a ja se normalnie pójde za 3 dni i kupie makaron xD p----------o was z tymi zapasami

@Prowo: kurła Ty się nie śmiej bo mi akurat już prawie pokończyły się "zapasy" które normalnie trzymam w domu niezależnie od epidemiii i kataklizmów i będę kurła głodował przez te 3 dni bo wszystko wykupione... xD
  • Odpowiedz
  • 2
@ebac-wujka: pracowalem jako kierownik w stonce, będę sie tylko śmiał z cymbałów ktorzy maja zapasy na tylko tydzien bo wiem jak działa łańcuch dostaw w sieciach handlowych. Zachoruje kilkanaście osob w centrum dystrybucji (Albo nawet dwie, trzy niezastąpione) i tiry nie wyjadą na pięć województw. Centrum w Krakowie obsługuje teren od zakopca po Kielce, wystarczy ze zachoruje kilka kluczowych osób i w sklepach bedzie ocet. Ludzie nie maja pojecia jak
  • Odpowiedz
  • 0
@padobar: w marketach nie magazynuje sie towaru, jest tylko to co na półkach, jedyny wyjatek to napoje w sezonie letnim i.mrozonki przez caly rok
  • Odpowiedz
@Prowo nie wiem. 10 minut temu zaczepił mnie patrol 2 młodych policjantów i albo to przebierańcy albo sieją panikę bo powiedzieli że jutro mają spotkanie informacyjne jak postępować w stanie wyjątkowym który będzie na dniach rozpatrywany i że wszystko będzie zamknięta i "żebym przezornie niczym emeryci z których pewnie nie bierzesz poważnie, nakupowal podstawowych rzeczy na zapas".
  • Odpowiedz
  • 0
@bylem_zielonko: no k---a nie. Jak od stycznia jest zmiana z BDO to nie ma nigdzie makulatury bo 80% skupów makulatury się zamknęła. Nie mogą przyjmować od osób prywatnych tylko od firm wpisanych do BDO. Nie ma z czego robić kartonów zbiorczych. Dużo firm wysyłkowych ma problem z zakupem kartonów do wysyłki. To tak jak z tym że na Saharze może zabraknąć piasku...
Tutaj zdjęcie jak byłem w lutym. Makulatura prosto
  • Odpowiedz
@Sanremu: kierownik w stonce... g---o wiesz o działaniach typu zachowaniu ciągłości operacyjnych w kryzysie. Pieniądze właśnie teraz się zarabia i jeżeli centrum dystrybucyjne by padło bo nie będzie 2-3 kluczowych osób to spokojnie kto inny zatka lukę żeby podnieść pieniądze leżące na ziemi. Wyluzuj odbyt i wracaj do uzupełniania półek, bośmy głodni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sanremu: przecież wypadnięcie kilku osób, w tak dużej firmie, nie może oznaczać, że pół systemu dystrybucji padnie na ryj na ponad tydzień - już z założenia muszą być jakieś procedury. Co innego jakaś przymusowa kwarantanna, ale ta dotyczy ludzi, a tych można przenieść z innego, a samo miejsce zdezynfekować. Poza tym sieci supermarketów też jest X i najwyżej więcej towaru pojedzie do innego. Producentów też jest przynajmniej kilku.
  • Odpowiedz
  • 0
@HansLanda88: @Issac: dobrze chlopaki, zawołam was za jakiś czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) okaże sie kto g---o wie, popytajcie pracowników w sklepie od ilu dni część sklepów nie dostaje mięska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sanremu: kilka sklepów lub nawet całą sieć biedronki nie jest dobrą próbą, bo przy g---o kontraktach będzie opylało się dostawcą rozwiązać umowy, zapłącić karę i sprzedać innej sieci która zaoferuje lepsze warunki jak te kilka osób sie rozchoruje. Spokojna Twoja, rynek nie znosi próżni.

EDIT: jakie ważne osoby to są ? (nie ma ludzi niezastąpionych)
  • Odpowiedz