Nie macie może takiego wszechobecnego wrażenie, że od jakiegoś czasu jest coraz więcej dorosłych ludzi niezachowujących się absolutnie jak na dorosłego człowieka przystało powiedzmy tak w przedziale wiekowym 24-30 lat około w porównaniu do tego co było nawet jeszcze kilka lat temu? #nostalgia #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #spoleczenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski
@Cztero0404 Nie tylko kobiety są zdziecinniałe. Niestety mężczyźni też. Zabawa, kariera i konsumpcjonizm na okrągło. Nie chcą się żenić, bo to zobowiązanie. Nie chcą dzieci, bo to wymaga myślenia nie tylko o sobie. Gangrena hedonizmu i skrajnego egoizmu toczy mniej więcej cały rozwinięty świat.
@Cztero0404: a niby dlaczego masz zachowywać się poważnie, gdy w środku nadal siedzi dziecko? owszem, w sytuacjach oficjalnych trzeba czasami, ale na luzie, to wręcz niezdrowe
@Cztero0404: Oprócz tego że to kobiety są bardziej zdziecinniałe, to tak, mam takie wrażenie od dawna już. Tylko że moim zdaniem to chłopy trochę zaczęły olewać tą zabawę w dorosłego człowieka, nie odwrotnie. Jeszcze jak na studiach byłem, to patrzyłem na ludzi ze swojego roku, na ludzi z którymi na lektorat chodziłem, na ludzi z grupy na wf-ie i ogólnie na innych studentów jak na jakieś p--o w plener albo
@Cztero0404 czasem w robocie dostaje kogoś do współpracy na szkolenie. Ostatnio jeden gość rozłożył mnie na łopatki. Rocznik urodzenia 2000… Szykowałem się na nockę i zaczął do mnie dzwonić. Nie odebrałem bo myłem zęby przed wyjściem. Nagle sms od czlowieka którego na oczy nie widzialem. „Siema, będziemy razem dziś pracować…”. Odpisałem że ok i do zobaczenia. Jadę autem a ten znowu dzwoni, odbieram a tam słyszę. „No siema słuchaj mamy dzisiaj
Powiedz mi jakim sposobem ktoś ma być "dorosłym człowiekiem", a jednocześnie zmusza się go do chodzenia na "lekcje wf-u" i każe robić przysiady i fikołki. Bo według władz ten dorosły człowiek inaczej sam nie zadbałby o zdrowie i nie robiłby przysiadów.
@Cztero0404: a dla czego mieliby? Czym życie (w poslce) 25 latka różni się od życia 15 latka? Obydwoje statystycznie mieszkają z Mame, obydwoje są za biedni na jakieś ciekawe hobby, obydwoje są singlami, a często konieczność wzięcia za kogoś odpowiedzialności zmieniała zachowanie, usamodzielnienie się czyli wyprowadzka od rodziców również wymusza nowe zachowania.
@cwlmod Jest absorbujące, ale mimo wszystko warto. Miarą dojrzałości jest dojście do tego, że prawdziwie szczęśliwym się jest tylko wtedy gdy się daje a nie bierze.
Nie chcą się żenić, bo to zobowiązanie. Nie chcą dzieci, bo to wymaga myślenia nie tylko o sobie.
...albo to zbyt niebezpieczne dla mężczyzny w dzisiejszych czasach. Wystarczy że babie coś się zmieni po urodzeniu dziecka i nagle jesteś w totalnej dupie, bez majątku a być może nawet zagrożony odsiadką za pomówienia
Nie chcą się żenić, bo to zobowiązanie. Nie chcą dzieci, bo to wymaga myślenia nie tylko o sobie.
Gangrena hedonizmu i skrajnego egoizmu toczy mniej więcej cały rozwinięty świat.
@Cztero0404: Jestem ciekaw definicji, oraz przykładów, które tej definicji nie spełniają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
owszem, w sytuacjach oficjalnych trzeba czasami, ale na luzie, to wręcz niezdrowe
źródło: 1000009481
Pobierz@Vikopek_1984: Co ma jedno do drugiego? Dziecko nie jest dzisiaj potrzebne do przeżycia, użeranie się z nim jest bardzo absorbujące.
Powiedz mi jakim sposobem ktoś ma być "dorosłym człowiekiem", a jednocześnie zmusza się go do chodzenia na "lekcje wf-u" i każe robić przysiady i fikołki. Bo według władz ten dorosły człowiek inaczej sam nie zadbałby o zdrowie i nie robiłby przysiadów.
Obydwoje statystycznie mieszkają z Mame, obydwoje są za biedni na jakieś ciekawe hobby, obydwoje są singlami, a często konieczność wzięcia za kogoś odpowiedzialności zmieniała zachowanie, usamodzielnienie się czyli wyprowadzka od rodziców również wymusza nowe zachowania.
Każdy wybór ma swoje konsekwencje.
...albo to zbyt niebezpieczne dla mężczyzny w dzisiejszych czasach. Wystarczy że babie coś się zmieni po urodzeniu dziecka i nagle jesteś w totalnej dupie, bez majątku a być może nawet zagrożony odsiadką za pomówienia
https://en.wikipedia.org/wiki/Kidult
Chce to mam, nie chce to nie mam. Chcesz się bawić z pieluchami i zajechać się przez 15 lat. Droga wolna