Wpis z mikrobloga

Podzielcie się swoimi doświadczeniami z e papierosami
Jak długo i jak dużo palicie?
Czy odczuwacie negatywne skutki palenia (ból w klatce piersiowej, problemy z oddychaniem)? Uprawiacie jakieś sporty i zauważyliście pogorszenie kondycji?

Zapraszam do wyrażania negatywnych i pozytywnych opinii o vapowaniu, bo sama zauważyłam ostatnio kilka niepokojących objawów i jestem ciekawa jak u was. Słyszeliście o EVALI (e-cigarette or vaping product use-associated lung injury)?

Może jest ktoś komu udało się rzucić i powie o jakichś pozytywnych zmianach, które zauważył?

#vape #palenie #zdrowie #epapierosy #papierosy #pytanie #smierc #rzucaniepalenia
Pobierz mitochondrion - Podzielcie się swoimi doświadczeniami z e papierosami
Jak długo i jak...
źródło: comment_1583866973G59JmqAysxrHxnpl8Vr9qL.jpg
  • 6
@mitochondrion: odkad przerzucilem sie ze zwyklych fajek, czyli jakis rok temu: polepszyl mi sie smak, wrocila kondycja, nie smierdze i to w zasadzie tylko tyle. albo w sumie az tyle.
negatywnych skutkow nie odczuwam, czasami jedynie gdy wezme za szybko kilka zbyt duzych buchow ze sprzetu ktory mocno chmurzy (w moim przypadku profile unity) zakaszle 2 razy i tyle.
no i obecnie zszedlem juz do premixow o mocy 1/1.5mg, czyli wprowadzam
@przejscianiema co do tej choroby, może i tak, ale jakoś ostatnio dużo o tym artykułów w internecie i zaczęłam się trochę bać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czasami mam wrażenie, że ciężko mi się oddycha. Ćwiczę też regularnie na siłowni, ale jeżeli mam robić ćwiczenia typu cardio to po prostu umieram, a nie powinnam mieć tak słabej kondycji, więc uważam, że to wszystko przez vapowanie. Od jutra rzucam, ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mitochondrion: ta choroba wynika właśnie z używania thc (a konkretnie dodatków które były w tych liquidach). Wapuje dużo (parę ml dziennie, czasem zejdzie nawet 10), z różnych sprzętów (mtl, dl). Gdy używam dużo dl mam taką dziwną suchość w gardle. Ale pojawia się to tylko jeśli naprawdę dużo używam. Mtl bez problemów. Jeszcze jak przez zimę nie jeździłem na rowerze i nie biegałem to wiem że trochę wykaszlę jak już pójdę