Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@zmyslaw: nie wiem czy to stożek rotatorów, ja przynajmniej miałem problem przez jakiś czas (po lewej stronie), z trenerem zmieniliśmy zestaw ćwiczeń, trochę masaży po treningu tych części i wygrzewanie pomogło, wróciłem do "pierwotnego" planu ćwiczeń po 4 miechach.
  • Odpowiedz
@sadfasfgags432raf: teraz późna pora
Dyskopatia była też poruszona ale nie pamiętam dokładnie co

Jak można samemu robić jakieś masaże piłki rehabilitacyjne czy rozciągania i mi to pomoże to będę tak robił ale no..
  • Odpowiedz
@zmyslaw: możliwe, że jakaś dysproporcja w rotacjach w stawie barkowym. Wewnętrzna/zewnętrzna. O ile to nie kwestia urazu, to zwykle to skutek długiego przeciążania poprzez drobne błędy techniczne. Ciężar trzeba zmniejszyć, okolice miejsca bolesności rozluźnić i koniecznie dopracować technikę.
  • Odpowiedz
@zmyslaw: poluzować tkankę, rozbić punkty spustowe, zmniejszyć stan zapalny. Tym zajme się fizjoterapia, trend mobility w treningu funcjonalnym.

Zwykle kilkuminutowa ocena tkanek przez fizjo oraz nawyków ruchowych przez trenera funkcjonalnego pozwala poznać przyczynę. O ile oczywiście nie mówimy o urazie czy skutkach wypadku.
  • Odpowiedz