Aktywne Wpisy
jedz-brokuly +58
To ja rurek od rurki w silniku
Raz że wygrałem wykop - dwa że biegam sobie maratony i zmierzam ku ścieżce zostania psychoterapeutą A wy dalej tylko wspominacie akcję z 2016 pisząc „chciał zostać nawigatorem” kiedy to była dla mnie chwilowa praca żeby mieć na cpanie xd
Tak, na studiach wszyscy o tej akcji wiedzą bo mówię o tym wprost na zajęciach, jest to element mojej terapii w sensie pokazanie gdzie byłem a
Raz że wygrałem wykop - dwa że biegam sobie maratony i zmierzam ku ścieżce zostania psychoterapeutą A wy dalej tylko wspominacie akcję z 2016 pisząc „chciał zostać nawigatorem” kiedy to była dla mnie chwilowa praca żeby mieć na cpanie xd
Tak, na studiach wszyscy o tej akcji wiedzą bo mówię o tym wprost na zajęciach, jest to element mojej terapii w sensie pokazanie gdzie byłem a
źródło: IMG_7662
Pobierz
GUS podał kolejne fatalne dane o liczbie urodzeń. Polska się wyludnia, a politycy dwoją się i troją, szukając przyczyn (zwykle nie tam, gdzie trzeba). Zamiast słuchać ekspertów z TV, zapytajmy u źródła. Co dla was jest obecnie największym „hamulcem”, jeśli chodzi o powiększenie rodziny lub zdecydowanie się na pierwsze dziecko?
#demografia #polska #dzieci #finanse #nieruchomosci #ankieta #logikaniebieskichpaskow #
#demografia #polska #dzieci #finanse #nieruchomosci #ankieta #logikaniebieskichpaskow #
Co jest dla Ciebie największą barierą przed posiadaniem (lub kolejnym) dziecka?
- Brak własnego mieszkania (ceny zakupu/najmu) 22.8% (592)
- Za niskie zarobki / brak stabilnej pracy 12.5% (324)
- Brak odpowiedniego partnera / partnerki 19.3% (501)
- Wygoda i wolność (wolę podróże, hobby) 9.9% (258)
- Obawa o przyszłość kraju/świata (wojna, polityka) 4.5% (116)
- Zły stan służby zdrowia i opieki okołoporodowej 1.7% (44)
- Brak wsparcia systemowego (żłobki, przedszkola) 2.0% (52)
- Problemy ze zdrowiem / bezpłodność 4.0% (105)
- Mam już dzieci i tyle mi wystarczy 13.3% (345)
- Nie odczuwam potrzeby posiadania dzieci 9.9% (257)

źródło: comment_1583565722HJbqitgtqKZMxpXLr974Iy.jpg
Pobierz