@FarQ: w niektórych może lekka przesada,, jednak warto uczyć dziecko od małego wykonywania obowiązków domowych, tak by w przyszłości sobie radziło w życiu, a nie w wieku 20 lat szukało w googlach jak wymienić żarówkę. Oczywiście wykonywanie obowiązków powinno być wspólne, w formie zabawy, należy pilnować dziecko i nagrodzić je za wykonane obowiązki. Najgorszą rzecz jaką można uczynić dziecku to robienie wszystkiego za nie, bo wychowuje się dorosłego, który nie
już to widzę jak mój 6 lat brat będzie obierał ziemniaki. Rip palce
@dawid-hopek: polecam zapoznać się z programami bananowych przedszkoli Montessori, tam dzieci, które jeszcze robią w spodnie uczą się takich prostych czynności domowych :-).
@FarQ: Akurat jeszcze 200 lat temu wszystkie dzieci potrafiły takie rzeczy w tym wieku robić. Skoro nie umarły od tego wtedy to i pewnie teraz nie umrą.
@Jarasznikos: czemu przesada. 9 latek już powinien wiedzieć jak to zrobić i czego przy wymianie nie robić. Nie bierzesz też tego pod uwagę, że takie dziecko i tak musi wszystko robic pod nadzorem rodzicow.
@FarQ: Nie wiem co tu dziwnego Normalna lista obowiązków.
A potem wykopki dostają spazmów jak się im piszę że się zrobiło ławkę czy miniremont. Widocznie ciągle rodzice we wszystkim wyręczali a potem w dorosłym życiu płacz że nic nie potrafią ¯\(ツ)/¯
@scotieb: jest różnica między uczeniem dzieci odpowiedzialności za siebie, sprzątania po sobie i pomocy w domu a używaniem ich jako darmowej siły roboczej.
Co grozi w Polsce za pobieranie z torrentów jak piratebay bez zmiany VPN'a? Wiem, że w DE możemy dostać wezwanie do zapłaty jeśli tak zrobimy, a czy w PL są jakieś konsekwencje?
#heheszki #c-------------o #szkola i jak dla mnie #humorobrazkowy
źródło: comment_1583331217R1aAGF817hAYIMDlJhJA7D.jpg
Pobierzźródło: comment_15833409907nbVBvNSNPCUgA2WZSS32I.jpg
PobierzNajgorszą rzecz jaką można uczynić dziecku to robienie wszystkiego za nie, bo wychowuje się dorosłego, który nie
@Lothay:
@dawid-hopek: polecam zapoznać się z programami bananowych przedszkoli Montessori, tam dzieci, które jeszcze robią w spodnie uczą się takich prostych czynności domowych :-).
@PatheticEgg: na polskiej wsi nietypowy jest brak takich umiejętności w tym wieku xD.
Normalna lista obowiązków.
A potem wykopki dostają spazmów jak się im piszę że się zrobiło ławkę czy miniremont. Widocznie ciągle rodzice we wszystkim wyręczali a potem w dorosłym życiu płacz że nic nie potrafią ¯\(ツ)/¯
@scotieb: jest różnica między uczeniem dzieci odpowiedzialności za siebie, sprzątania po sobie i pomocy w domu a używaniem ich jako darmowej siły roboczej.
źródło: comment_15833487808tbKwCp6lgXhigIIpUgovy.jpg
Pobierz