Wpis z mikrobloga

Za nami czarny tydzień. Nie czarny poniedziałek czy wtorek, a cały tydzień na czerwono. Jeszcze w poprzedni piątek piękne wzrosty i zieloność. Takie małe statystyki :)

Dodatkowo każdą osobę która da plusa zawołam równo za rok 28 lutego 2021 roku ;) Zobaczymy wtedy jak się będą się prezentowały ceny największych i najpopularniejszych akcji USA. Dziś kupujemy zgodnie z zasadą guru Warrena Buffeta - "bądź chciwy gdy inni się boją" Za rok porównanie.

#gielda #akcje #inwestowanie #koronawirus #inwestycje #pieniadze #ekonomia
pijekubusplay - Za nami czarny tydzień. Nie czarny poniedziałek czy wtorek, a cały ty...

źródło: comment_1582916798W0HWmiC693PlhRSxwJIjBG.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pijekubusplay: najbardziej żałuję, że wszystkie moje inwestycje były na początku lutego. teraz tylko czekam aż p--------k się skończy żeby zobaczyć ile stracę/zyskam. liczę na kupujących popędzających wzrosty.
  • Odpowiedz
To bezpieczny brooker? szukam głównie do kupna akcji zagranicznych jako długoterminowa inwestycja więc najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie.

@ghoulas: każdy kto trzyma twoją kasę i nie masz za bardzo jak obić mu gęby nie jest bezpieczny.
Z DIFem jest o tyle lepiej co napisałem, że mają w umowie, że nie będą twoimi środkami obracać za twoimi plecami.
Niedawno w europie pojawił się też interactive brokers.
Ja tylko z tych dwóch mam
  • Odpowiedz
Od lutego do 23 lutego to przecież mogłeś spokojnie kilkanaście % złapać na akcjach. No cóż, trzeba przeczekać, akcje to głównie długoterminowa inwestycja.

@pijekubusplay: Przecież to zależy od strategii inwestycyjnej a nie od samego instrumentu finansowego.
  • Odpowiedz
kupujemy zgodnie z zasadą guru Warrena Buffeta - "bądź chciwy gdy inni się boją" Za rok porównanie.

Jest jeszcze zasada mówiąca o łapaniu spadających noży ( ͡° ͜ʖ ͡°) Osobiście nie zdziwię się zielenią w poniedziałek, ale chyba w horyzoncie jednorocznym lepiej stać z boku z miską popcornu ;)
  • Odpowiedz