Wpis z mikrobloga

Dawno już nie robiłem żadnego #rozdajo więc może w końcu na nie czas :)

Tym razem mam do rozdania swój własny, domowy ostry sos robiony z moich papryczek, których przydomową uprawę opisuję pod tagiem #chilizgobim

Zostało mi jeszcze po kilka buteleczek każdego rodzaju, więc do wyboru jest jeden z czterech przedstawionych na zdjęciu sosów patrząc od lewej:

1. Mango + ananas + Habanero Lemon + cynamon - ostrość oceniam na 5/10
2. Sos pomidorowo-ziołowy (90% mix ostrych papryczek, 10 % pomidory + zioła) - ostrość oceniam na 7,5/10
3. Mango + ananas + Habanero Yucatan White + laska wanilii - ostrość oceniam na 6/10
4. Very Hot Whisky BBQ Sauce + Chipotle (robiony w oparciu o paprykę Arrowhead i Trinidad Scorpion Red) - ostrość oceniam na 7/10

Sosy robiłem z mrożonych papryczek, ale nie wpływa to w żaden sposób na smak czy ostrość, która jest konkretna ;)

Oczywiście losowanie po 36 godzinach przez #mirkolos no i wysyłka na mój koszt.
Także zapraszam do plusowania ;)

#zadarmo #chili #chilihead #gotowanie #gotujzwykopem #papryka #papryczki #ostrezarcie #ostresosy #goomowesosy
gobi12 - Dawno już nie robiłem żadnego #rozdajo więc może w końcu na nie czas :)

T...

źródło: comment_1582882405TlMILUn6O6uTHwTEd4mgGb.jpg

Pobierz
  • 84
Sosy robiłem z mrożonych papryczek, ale nie wpływa to w żaden sposób na smak czy ostrość, która jest konkretna ;)


@gobi12: Kurła, że też na to nie wpadłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) masz jakieś informacje, jak długo można przechowywać mrożone?
@gobi12: Wczoraj wypuściłem też drugi z kolei film na yt, na którym pokazuje krok po kroku poszczególne etapy uprawy ostrych papryczek w mieszkaniu. Jeżeli ktoś chciałby mieć na parapecie taką papryczkę z owoców której można przygotować podobne sosy jak wyżej to zachęcam do zajrzenia na mój kanał.
gobi12 - @gobi12: Wczoraj wypuściłem też drugi z kolei film na yt, na którym pokazuje...