Wpis z mikrobloga

@dave8: a coś zrobił? Mów szybko, żebym ja tego.błędu na swoim nie popełnił. Kocham tego robota i dbam lepiej jak o żonę ()
  • Odpowiedz
@dave8: to masz mega pecha, na prawdę. W domu mam około 2cm progi, przy kominku takie płyty wysokie na 3cm na które zawsze ale to zawsze próbuje wjechać i nawet nie mam śladu. Kółko drogie jest? Może warto zaryzykować. Masz wersję z pojemnikiem 2w1? Odkryłem ostatnio fajny patent :-)
  • Odpowiedz
Tam jest ten problem ze przed filtrem hepa nie ma siatki, przez co filtr jest szybciej zapychany /zużywany niż w normalnym pojemniku na kurz. Kiedyś kupiłem sobie za kilka euro filtr hepa do roborock celem zobaczenia czy będzie pasowal do viomi. No niestety nie, ale ten filtr ma zapontowana siateczkę. Delikatnie to rozebrałem i odzyskałem siatkę. Jakie było moje zdziwienie gdy wystarczyło na długości przyciąć o jakieś pół centymetra i siatka idealnie
  • Odpowiedz
@genvi: Na razie to kombinuję jak go naprawic. Kół do Viomi nie ma nigdzie, są tylko do Roborock po 100zl na Ali. Próbuje na gwarancji ale Gearbest mnie olał i w ogóle nie odpowiada. Znalazłem serwis w Wawie, ale chcą kilkaset zł... Jakbym był pewien że koło z Aliexpress bedzie pasować to bym zamówił.
  • Odpowiedz
A na wygląd podobne? Jak z ceną? Wydaje mi się, że to mogą być te same koła. W końcu to bliscy kuzyni. Trochę mnie zmartwiłeś brakiem zainteresowania gearbest.
  • Odpowiedz