Aktywne Wpisy

r3pr3z3nt +14
Bully zamordował nerda. Chłopak skończył liceum, ciężko pracował na swój sukces, założył rodzinę - nie gadał tylko o konserwatyzmie, ale żył nim. Neuropki - jak wy możecie się z tego cieszyć? Ten koleś debatował z ludźmi, którzy myśleli inaczej od niego - odpowiadał na pytania, tłumaczył swoje poglądy. Czy nie tak wygląda wasz idealny świat - gdzie ludzie mogą ze sobą rozmawiać z szacunkiem? Kula w szyję za to? Grób?
#usa
#usa
źródło: Charlie_Kirk_48514436497
Pobierz
LuznaPusi +1
k---a tyle razy widziałem jakieś p------e rzeczy, a to jak ten chłop dostał w bok szyji, że aż jakby mu kręgi połamało i głowa się tak dziwnie odgiela to mnie zszokowało ( ͡° ʖ̯ ͡°)

1. W jaki sprzęt się zaopatrzyć do przetrwania 3 tygodni w trasie? (lodówka, nawigacja, kuchenka gazowa?)
2. Ile euro, ze sobą zabrać. (na prysznice, ew. jedzenie, kto za parkingi płaci?)
3. Planuje trasę zawsze kierowca sam, czy w pewnych przypadkach dyspozytor/szef?
4. Na jakie zarobki można liczyć w systemie 3/1, trasy międzynarodowe.
5. Na początek w ramach nauki wskazana podwójna obsada? Jakikolwiek przedsiębiorca puszcza w trasę kierowcę żółtodzioba samego?
6. Czy sytuacja w Chinach mocno wpływa na rynek transportu w Europie? Czego można się spodziewać w przyszłości?
7. Kuchenkę gazową wolno używać w kabinie?
8. Jak radzicie sobie z dostępem do internetu?
9. Telefon służbowy to standard?
10. Czy jest możliwość codziennie wziąć prysznic, czy przygotować się na jakieś survivalowe metody?
11. Jaki zapas wody, papieru na te 3 tygodnie zabrać?
12. Webasto i klimatyzacja postojowa to standard w dzisiejszych czasach?
13. Czy uprawnienia ADR są, lub będą mi w przyszłości niezbędne? (póki co nie robię)
14. Najlepszy kraj do podróżowania i najgorszy?
#transport #tir #44t #praca
@lucor: na razie nie ma wpływu, ale jak będzie pandemia (na co z danych, które są dostępne dla reszty świata poza Chinami), kontrole graniczne przez służby sanitarne albo nawet zamknięte granice.
Navi sobie kup po znalezieniu roboty bo być moze auto dostaniesz wyposazone albo szef kupuje.
Kuchenki można uzywać ale nie
@lucor: ja mam postojową, ale w największe upały nie daje ona sobie rady i stoję a włączonym silniku. Jak Ci będzie szef robić problemy o to latem, zwłaszcza jak nie będzie dobrej klimy postojowej, to jeden ze znaków, że trzeba palić wroty
@lucor: Narazie nie ma się czym przejmować wszystko za szybko się zmienia, a do tego czasu nabierzesz tyle doświadczenia, że wyprzesz typowych kiermanów nieogarów.