Wpis z mikrobloga

Mam tylko problem z oswietleniem, moze ktos cos doradzic zeby uzyskac naturalne dobre swiatlo?

@FreeSpartacus: eh, tez mam mega z tym problem, próbowałem już prawie wszystkiego i bez skutku () ledy=gówno. najchętniej bym przedłużył linię okien do samej podłogi tak jak miałem w poprzednim mieszkaniu :/
@zegarmistrz001: Pudlo ;-)
Pracuje przy produkcji soczewek kontaktowych, wiec raczej soczewek nie magazynujemy, od razu wychodza do klijenta, pistolet akurat do dzialu dystrybucji. Ale to tylko chwilowe zadanie. Robie tez interfejsy pod urzadenia pomiarowe, mikrosopy, drukarki przemyslowe, czy maszyny produkcyjne. Temat rzeka, 15 lat w firmie wiec sie nazbieralo umiejetnosci/obowiazkow
@opalczynski: No spoko, ale do tego oczywiście chociaż jeden normalny monitor? Przewaga dodatkowego monitora jest dużo większa, niż jednego ultrawide nad jednym fullhd. Możesz sobie chociażby kopiować wybiórczo linie kodu z jakiegoś gita nie przełączając się za każdym razem pomiędzy oknami, albo porównywać dwa teksty nie dotykając klawiatury i myszki, na 3cim jak nie jest używany to może być odpalony np jakiś komunikator. Nie wiem, ja się lekko męczyłem jak musiałem
@Gjbgghbhhjj raczej nie; Jak koduję - to mam IDE na całości z menadżerem plików po lewo, kodem w środku i terminalem po prawo. Z tym monitorem który mam, mogę sobie nawet otworzyć dwa pliki side by side - jeśli potrzebuję; mieszczą się.

Praca z wieloma oknami - typu czytasz tu robisz tam - to po prostu przeciagam jedno w lewo drugie w prawo, wtedy zwykle w IDE chowam terminal; Jak przeglądam WEB
to mam IDE na całości z menadżerem plików po lewo, kodem w środku i terminalem po prawo.

@opalczynski: to się nazywa "tiling".

Panowie jeszcze z epoki 2/3 monitorów? Zastanawiam się jak to dla Was działa? Bo kiedyś nawet i na 4 próbowałem i stwierdziłem, że to bez sensu, bo i tak uwaga jest tylko na jednym i może to moje personale braki - ale nie umiem zrozumieć przewagi takiego setupu;

Czyli