Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Gohaknurowa: policzylbym inflację na poziomie 4.5% rocznie.Zdrożeje na pewno ciasto i napoje. Wóda to procentowo malutki wydatek ale też :) A tak serio chce Ci się 2 lata czekać? , Sosnowy borze przeca to idzie ogarnąć w pół roku
@Gohaknurowa: mamy 2020 a Ty sie pytasz o ceny w 2022? A może mamy Ci jeszcze podać numery lotto na najbliższe losowanie?

Wszystko jest zależne o pierdyliarda czynników, począwszy od warunków pogodowych, przez ewentualny kryzys gospodarczy po wyniki wyborów w maju tego roku.
@Janusz_Lubikwasa: Nigdzie nie napisałem abyś mi napisał dokładne ceny a na co mogę być przygotowany. Rozumiem że jest wiele czynników które mają na to wpływ ale myślałem że jest ktoś kto w tej branży siedzi i wie mniej więcej jak to określać
@Gohaknurowa: stary, to wszystko jest płynne. Wódkę kupisz w normalnej cenie albo trafisz na promkę - 20% tak jak ja. I cyk już oszczędność. Ceny usług na pewno pójdą w górę z 10% w tym czasie, mur beton. Talerzyk zależy od cen na rynku, pogody (susze, powodzie, ceny #!$%@? lub urodzaj i ceny niskie), garnitur to albo kupisz drogo (jakaś Vistula czy Bytom) albo uszyjesz na miarę dużo taniej. Nie przewidzisz,
@Gohaknurowa: Radziłbym się po prostu zapytać osobę odpowiedzialną za tę konkretną salę. Zapytaj o ile podskoczyła cena z 2019 na 2020 i będziesz mniej więcej wiedzieć ile się spodziewać za każdy nowy rok. U nas zapytaliśmy, menedżerka wprost powiedziała ile wynosiła ostatnia podwyżka i na podstawie tego mieliśmy ogólną orientację która ostatecznie praktycznie dokładnie pokryła się z wyliczeniami.
@Gohaknurowa: moja rada: oszczędzaj tam gdzie możesz ale bez przesady. Nie bierzcie zaproszeń za 3 ziko za jedno, bo to wywalanie kasy. Kupcie jakieś ładne za 1-1,5 zł na Allegro, to i tak ląduje w koszu po weselu. Kasę ładujcie w to co będzie wieczne: zdjęcia, film, garnitur, suknia, itp. Nie przesadzajcie z żarciem, bo mi zostało go tyle, że przez 2 tygodnie wyciągałem wędliny z zamrażarki i jadłem, co na
W tamtym roku byłem w kilku miejscach gdzie było 400zl za osobę

@Czarny_Klakier: To chyba na złotych talerzach było podawane, albo sala w dużym mieście wojewódzkim. Na 2019 rok miałem ofertę, gdzie najdroższa opcja w eleganckim hotelu nad jeziorem, z potrawami z dziczyzną, gęsiną, kaczką, 275 zł.