Wpis z mikrobloga

Gimnazjum to była trauma szczeze mówiąc.
Niby byłam lubiana przez nauczycieli i kolegów z klasy ale np dziewczyny z mojego jak i z mlodszego rocznika to miały ze mnie bekę przysłowiowa.
Nie dość że miałam krótkie włosy i nosiłam okulary przez co wyglądałam jak taki chłopczyk ( włosy krótkie bo miałam przed gimnazjum dredy i w nowej szkole nauczyciele kazali ściąć) to jeszcze lekarz kazał mi nosić to gówno.
Gorset ortopedyczny który nie dosyć że krępował ruchy to wyglądało się w tym dziwnie. Nie można było tego założyć pod ubranie bo nie wygodne, tak samo nie fajnie wyglądało to założone na ubranie. W szkole koleżanki wymyśliły ,że będą mnie kopać w ten gorset ( niezbyt przyjemne uczucie) oraz miały bęke że " he he deska " czy "plastik". Serio codziennie jakieś idiotyczne docinki słyszałam na swój temat tylko dlatego że nosiłam ten gorset i wyglądałam jak wyglądałam. Jak chciałam temu zaradzić to poszłam do pedagog szkolnej Ale jedyne co usłyszałam to tekst "może koleżanki mają powody żeby Cię tak traktować?" raczej nie tego się spodziewałam.
Co zabawne gorset po 3 latach noszenia nic nie dał bo lekarz się pomylił z diagnozą (°°
Czułam się wtedy strasznie źle z tego powodu trochę taki #przegryw Ale no mam cipe więc nie do końca.
#zalesie #wspomnienia
Pobierz DziewczynaChaos - Gimnazjum to była trauma szczeze mówiąc. 
Niby byłam lubiana przez ...
źródło: comment_1581741557icnnOkVZvj4LcX9E9TOBRI.jpg
  • 176
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DziewczynaChaos:
A tak z ciekawości zapytam. Na czym polegała ta znajomość ze studentami czy osobami po studiach? Też raczej w pewnym wieku zacząłem trzymać się z osobami starszymi, ale nigdy różnica nie była tak znacząca.

Broń Boże nie insynuuję tutaj pedofilii xD Po prostu ciekaw jestem jak takie relacje wyglądały. Mając 27 lat, raczej nie jestem w stanie sobie wyobrazić jakiejś głebszej relacji z tak młoda osoba. Nawet jeżeli byłaby nadzwyczaj
@nomadicgoogler mam problem że wzrostem, przez co od urodzenia nie rozwinęła mi się jedna noga prawidłowo. Mam jedną nogę minimalnie krótsza niż druga co powoduje skoliozę oraz wysunietą miednice w dosyć nienaturalne sposób ( podobno też jest w jednej części nie taka jak powinna i to występuje przy porodzie że miednica się tak dziwnie wygina) przy okazji trochę garb zaczął się kształtować. Gorset to trochę skorygował Ale nie dał efektów takich jak