Aktywne Wpisy
sandilinka +12
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
maciekrzezawa +244
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Nagroda: daje po 1 plusie każdemu i Słucham Państwa!
Komentarz usunięty przez autora
@Pietrzykowski: Stejki mi się ostatnio przejadły xd
Byłem już w Restauracji Pana Transplantologia Araba/Syryjczyka? Który
1. Brasilerinho - bardzo mocna pozycja. Wyśmienite i przede wszystkim wysokiej jakości jedzenie, bardzo dobre drinki, bardzo dobre musujące wina: hiszpańska Cava, a w szczególności Brut prosto z Brazylii. Chyba najlepsza obsługa w Szczecinie.
2. Wyszak - kuchnia bardziej tradycyjna, wysoka jakość, smakowo poziom bardzo dobry no i pyszne
Ja dla odmiany nie polecam Wyszaka - nic nadzwyczajnego, kuchnia dosc prosta, po prostu poprawna, niewspolmierna cenowo, p--o smaczne. Tam jedzenie jest raczej pod to p--o i jako dodatek jak wieczorem z kolegami zglodniejecie.
W Hospudce nie bylem sto lat, ale wtedy gdy bylismy to zarcie niedoprawione, bez smaku, slabo bylo.
Kolorado to nieporozumienie jadące jedynie na pseudorenomie wsrod "Starego Szczecina" i lokalizacji - w karcie kazdy stek opisany jest inacze tj.: przy niektorych podano informacje z jakiego kawalka miesa sa, przy niektorych jakiej rasy byla krowa, niektore zawieraja gramature, inne nie. Jak zapytałem Panią z jakiej części mięsa jest jeden stek to duze oczy i leciala na zaplacze, brak pytania o wysmazenia, sam musialem zwrocic uwage i finalnei i tak nie otryzmalem takiego steka jakiego oczekiwalem. Na dodatek to co zamowilem, bylo moim zdaniem w jakis sposob marynowane [oba steki w sumie] w mieszance trącącej troche jak mieszanka "karkówka na grilla", gdzie moim zdaniem pieprz, sól, swiezy czosnek, masło, moze rozmaryn max i mamy swietnego steka - tu czulem przyprawe nie mieso.
Odradam wszystkie te k---a knajpy Exotic Restaurants [znaczy nie bylem w Tokio, nie jestem fanem Sushi, wiec tu zostawiam to dla fanow], ha