Wpis z mikrobloga

Co studiujecie/studiowaliscie? Jakieś ciekawe kierunki studiów gdzie dostanę się z maturą z chemii, biologii lub angielskiego?

Zakładając, że zdałabym nie najgorzej np.biologie i chemię na 60-70% i angielski ok.90%

Przeraża mnie ten wybór studiów :( jak możecie to podzielcie się doświadczeniem

#kichiochpyta #zalesie #pytanie #studia #studbaza #matura
mitochondrion - Co studiujecie/studiowaliscie? Jakieś ciekawe kierunki studiów gdzie ...

źródło: comment_1581412039HUdDre24DisUNtY7eBRMqM.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mitochondrion: Ja studiowałem informatykę ale tylko ze względu na to że chciałem zostać grafikiem komputerowym. Teraz, po jakimś czasie w pracy poszedłem na podyplomówkę z zarządzania, planuję też kolejny kierunek związany właśnie z tym.
  • Odpowiedz
  • 0
@ejsidisi nigdy nie miałam dobrego nauczyciela.. jestem nawet na rozszerzeniu i cała klasa z wyjątkiem jednej osoby, która zdaje i chodzi na korki rozumie cokolwiek. A teraz na lekcjach rozmawiamy o polityce albo pogodzie.
Przez trzy lata sor robił sprawdziany, na których pozwalał korzystać z telefonu, żeby formalnie były jakieś oceny...
Jak już coś tłumaczył i robił na tablicy zadanie to dla mnie to czarna magia
  • Odpowiedz
@mitochondrion kurde, szkoda. Na polibudzie fizyka Cię raczej nie ominie, także przy wyborze jakiegoś wydziału chemicznego politechniki miej to na uwadze :P
A myślałaś o jakimś medycznym kierunku?
  • Odpowiedz
  • 0
@ejsidisi myślałam właśnie o pielęgniarstwie, fizjoterapii lub ratownictwie medycznym, ale rodzice mi jakoś strasznie odradzają (i tak zrobię co chcę, ale już sama nie wiem czy warto).
Matka jest pielęgniarką i nie chce żebym szla, bo słabe zarobki, zmarnuję się i takie pieprzenie. Chociaż mi się wydaje, że to nie są takie złe kierunki.

Może złożę jeszcze na weterynarię
  • Odpowiedz
@mitochondrion: pielęgniarstwo to dobry kierunek, bo mamy bardzo bardzo mało pielęgniarek. Na pewno pracę znajdziesz. Po biotechnologii dużo ludzi jest na bezrobociu :( No a za pielęgniarkę za granicą to dadzą sporą pensję i też ich mało.
  • Odpowiedz