Rozgorzała pewna dyskusja, czym jest rower, nazywany koza. Dobrze pasiona koza, gdy chcesz sprzedać. Pojawili się nawet obrońcy, konserwatyści, negujące co jest kozą a co nie. Jeśli o mnie chodzi, to tak właściwie chodzi o kierownicę wygiętą w kozie roki, ale podobno nie.
Staroświecki, miejski, prosty model roweru bez przerzutek, a jedynie z podstawowymi akcesoriami typu bagażnik i błotniki. Typowym przedstawicielem rowerów typu "koza" jest popularna w latach 50."Ukraina".
@reddin: Jak dla mnie "koza" to rower w jakimś śmiesznie wielkim rozmiarze typu 62 i więcej. Niezależnie od tego, czy ma przerzutki, czy nie, czy jest fullem, czy szosą
@globalbus a może ty mi powiesz jaki problem jest z ostrym kołem? Czy poprostu za dużo wykopu i już wierzycie we wszystko co chore na główkę wykopki piszą?
@reddin: będziesz mnie atakować za plusa? Wykop serious shit ( ͡°͜ʖ͡°) Może nie samo ostre jest rakiem, ale jego użytkownicy. Trochę jak z kierowcami BMW, to się przyciąga.
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
Pojawili się nawet obrońcy, konserwatyści, negujące co jest kozą a co nie.
Jeśli o mnie chodzi, to tak właściwie chodzi o kierownicę wygiętą w kozie roki, ale podobno nie.
LINK
Zapraszam do dyskusji.
#rower #koza #rowerzysci #rowery #sport #ostrakoza #gravel #rowerymiejskie #rowerzysci
@globalbus: Tak a rower to podobno koza.
Komentarz usunięty przez autora
@bibsz: Czyli np ostre koło?
@wykopyrek: Ostre koło to rower miejski. Dlaczego rak? Czyżbyś wypowiadał się w temacie którego nie znasz?
Może nie samo ostre jest rakiem, ale jego użytkownicy. Trochę jak z kierowcami BMW, to się przyciąga.
@globalbus: Tak myślałem, że g---o masz do powiedzenia i wykop wyprał ci już mózg.