Wpis z mikrobloga

Może źle to zdefiniowałem, myślę że niektóre frakcje w TFSA

@MEXICANO23: jak pokazuje przykład północnej Syrii to akurat zajecie tych terenów przez "rebeliantów" to najgorsza opcja, już lepiej by było dla mieszkańców gdyby Turcja wjechała z oficjalna okupacją.
  • Odpowiedz
@Ogar_Ogar: były tłumy, ok ale w takim tel Rifat np też były demonstracje w tamtym roku przeciwko PKK/ YPG z trzygwiazdkowymi flagami - Tel rifat znajduje się pod kontrolą właśnie SDF I YPG ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
rdogan to zamordysta i autokrata

@MEXICANO23: Przez co sama Turcja jest państwem rewizjonistycznym. Dlatego mam nadzieje, że w kolejnych wyborach wygrają kemaliści i porzucą ten idiotyczny imperializm.
  • Odpowiedz
@MEXICANO23:

Może źle to zdefiniowałem, myślę że niektóre frakcje w TFSA oraz SDF i YPG jako jedyne są w stanie zbudować państwo demokratyczne z wolnością słowa, i swobodami obywatelskimi

SDF (przy pomocy państw zachodnich) byłby zdolny do tego co mówisz ale TFSA ostatecznie spaliło się podczas ostatniej ofensywy na tereny kurdów (choćby brutalne morderstwo kurdyjskiej działaczki politycznej)
  • Odpowiedz
były tłumy, ok ale w takim tel Rifat np też były demonstracje w tamtym roku przeciwko PKK/ YPG z trzygwiazdkowymi flagami - Tel rifat znajduje się pod kontrolą właśnie SDF I YPG ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MEXICANO23: zaskakujące że w wymieszanym etnicznie terytorium nie każdy jest zachwycony z władzy pod którą akurat wylądował.
  • Odpowiedz