Wpis z mikrobloga

Nie zdawałem sobie sprawy, jak wiele w moim życiu wniesie wydawałoby się jedna prosta decyzja.

Jeszcze kilka miesięcy temu tkwiłem na emigracji w poczuciu bezsilności i braku sensu tego co robię. Kasa była fajna, nie powiem. Jednak poznanie kobiety swojego życia zmieniło mój punkt widzenia o 180 stopni.

Wróciłem do Polski, chwilę pracowałem na magazynie po czym trafiłem do całkiem fajnej lekkiej i nie najgorzej płatnej pracy w call center.

Dziś mija dzień, kiedy kończy mi się umowa próbna i dostałem tym samym umowę na czas nieokreślony. Pomyślicie pewnie - przecież to żadne osiągnięcie. Otóż nie tym razem - to moja pierwsza stała umowa, z czego niezmiernie się cieszę, bo mam teraz całkowity spokój i poczucie stabilizacji. Moja też daje mi ogromną ilość wsparcia psychicznego, którego tak potrzebuje dzięki czemu każdego dnia upewniam się, że nie chce żadnej innej, tylko ją.

Jednak żeby nie było tak kolorowo - w maju trafię na stół i będą mi wycinać to i owo. Ale na pewno zdam relacje jak już tam trafię. Fakt faktem, muszę to czym prędzej wykonać, bo to może znacznie (i to negatywnie) wpłynąć moje przyszłe życie na wielu płaszczyznach.

A tymczasem delikatnie pije - za jedno i drugie, za sukcesy i porażki, za dobre i złe rzeczy które czekają mnie w tym roku. Byle nie za dużo - bo jutro do pracy ¯_(ツ)_/¯

Życzę wam, byście odnaleźli swój cel w życiu, prawdziwa miłość i po prostu mieli ten wewnętrzny spokój, który pozwoli wam przechodzić z podniesiona głowa przez ten padół nędzy i rozpaczy.

#pracbaza #chwalesie #niewiemjaktootagowac #przemyslenia #zycie #pijzwykopem i zdecydowanie #wygryw
M.....s - Nie zdawałem sobie sprawy, jak wiele w moim życiu wniesie wydawałoby się je...

źródło: comment_jifB3BTTyfSMhLDOUeBzrhdoU6J5vQjT.jpg

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrPickles: Za relacje z krojenia podziękuje jednak wielkie graty za sukces z robotą. Potraktuj to jako początek zajebistej kariery. Ja w 2008 roku również wróciłem z emigracji i kompletnie nie wiedziałem co ze sobą zrobić. Zacząłem prace jako zwykły sprzedawca w branży budowlanej i temat mi tak siadł ze tam zostałem (w branży) ciagle się rozwijając. Dzisiaj jestem zaowodo na zakebistej pozycji ale wszystko zaczęło się właśnie wtedy kiedy podjąłem
  • Odpowiedz
  • 0
@XdareckiX dzięki za te słowa wsparcia, staram się jak mogę i choć mam jeszcze dużo do nauki to wiem, że mogę wszystko.

A do relacji z krojenia i tak Cię zawołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
że nie chce żadnej innej, tylko ją

@MrPickles: Nie przesadź z takimi postanowieniami bo w razie problemów świat ci się zawali, a po co to znowu przechodzić? ;)
  • Odpowiedz
  • 2
@cooles tyle razy już przez to przechodziłem i patrząc jakie miałem "szczęście" do partnerek że wiem, by dbać o to co mam obecnie. Z drugiej strony mam na tyle lat by nie reagować na porażki i niepowodzenia jak nastolatek. Carpe diem ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MrPickles byku nie męcz się w call center, to ryje psyche, teraz jest rynek pracownika i na bank znajdziesz coś lepszego gdzie nie trzeba będzie się uzerac z debilami
  • Odpowiedz
  • 1
@Jamniki2 kwestia taka, że w moim dziale "debili" jest niewielki procent, większość klientów rozumie co do nich mówię i przyjmuje to z pokorą. Podoba mi się ta praca i chce się rozwijać w tej firmie. A jak kiedykolwiek bede chcial zmiany - to lepiej mieć większe doświadczenie, prawda?

Musze jeszcze trochę w swoim życiu poprawić by osiągnąć jeszcze większy lvl. I nad tym pracuje.
Ale nic od razu, wszytko małymi krokami.
  • Odpowiedz
@MrPickles jak tak to spoko, byle byś się nie zastał, mi się przykro robi jak widzę że ludzie z którymi pracowałem w call center zostali tam i siedzą parę lat za taką samą kasę, leć do przodu
  • Odpowiedz
  • 2
@Jamniki2 nie no, nie lubię zbytniej stabilizacji, wolę się rozwijać. Znam swoją wartość i nie móglbym robić kilka lat za te same pieniądze. Młodszy już nie będę, z czasem pojawia się dużo wyzsze wydatki i to co mam obecnie nie wystarczy, gdy będę chciał zakładac rodzinę.

Ale dziękuję za dobre rady, grunt by być szczęśliwym i iść twardo przez zycie ()
  • Odpowiedz