Aktywne Wpisy
sub +118
#rozdajo gry o piciu eliksirów!
Cześć mirki,
Z okazji re-launchu sklepu i premiery polskiej wersji gry, rozdajemy 3x Za Mało Many: Edycja Arcymaga :)
Za
Cześć mirki,
Z okazji re-launchu sklepu i premiery polskiej wersji gry, rozdajemy 3x Za Mało Many: Edycja Arcymaga :)
Za
Tak ciągle czytam o tym jakie to mieszkania są drogie, że młodych nie stać na mieszkanie, że tragiczna sytuacja itd.
No i generalnie ciężko się nie zgodzić, ale wiele osób popełnia podstawy problem poznawczy - mieszkania są ciężko osiągalne ale w dużych miastach, dlaczego Anetka zarabiająca 6tys. netto musi żyć w takiej Warszawie czy Krakowie? Dlaczego nie może się przenieść do powiatowego ~50k mieszkańców, pewnie straci ten tysiąc netto, ale za to zyska 2x tańsze mieszkania i w finalnym rozrachunku będzie ją stać na kredyt na mieszkanie. No pomijam fakt, że te kredyty to lichwa w białych rękawiczkach poprzez stopy procentowe i masywny dodruk pieniądza.
Musicie zrozumieć, że miasta takie jak Warszawa, Wrocław, Kraków, Katowice czy Gdańsk są dla osób, które zarabiają 15tys. netto i więcej, albo przynajmniej po 8tys. będąc w związku z partnerem/partnerką, co pozwoli im na rozbicie kosztów kredytu na 2 osoby i takich ludzi stać na mieszkanie.
Problemem nie są same wywindowane ceny nieruchomości, a silna centralizacja kraju, to nie dzieje się tylko w Polsce, dzieje się zarówno w Hiszpanii czy Portugalii. Nic dziwnego, że mieszkania kosztują po 18tys/m2 jak wszyscy prą do największych miast jakby się mieli zaraz zesrać.
No i generalnie ciężko się nie zgodzić, ale wiele osób popełnia podstawy problem poznawczy - mieszkania są ciężko osiągalne ale w dużych miastach, dlaczego Anetka zarabiająca 6tys. netto musi żyć w takiej Warszawie czy Krakowie? Dlaczego nie może się przenieść do powiatowego ~50k mieszkańców, pewnie straci ten tysiąc netto, ale za to zyska 2x tańsze mieszkania i w finalnym rozrachunku będzie ją stać na kredyt na mieszkanie. No pomijam fakt, że te kredyty to lichwa w białych rękawiczkach poprzez stopy procentowe i masywny dodruk pieniądza.
Musicie zrozumieć, że miasta takie jak Warszawa, Wrocław, Kraków, Katowice czy Gdańsk są dla osób, które zarabiają 15tys. netto i więcej, albo przynajmniej po 8tys. będąc w związku z partnerem/partnerką, co pozwoli im na rozbicie kosztów kredytu na 2 osoby i takich ludzi stać na mieszkanie.
Problemem nie są same wywindowane ceny nieruchomości, a silna centralizacja kraju, to nie dzieje się tylko w Polsce, dzieje się zarówno w Hiszpanii czy Portugalii. Nic dziwnego, że mieszkania kosztują po 18tys/m2 jak wszyscy prą do największych miast jakby się mieli zaraz zesrać.
@snierzyn może ty byłeś jednym z pozwanych ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@laaa Nigdy cię nie zniesławiałem a jedynie wytykałem ci błędy - nie byłem hejterem a tylko niewygodnym komentatorem, który pisze o wszystkim - a za to nikogo jeszcze nie skazano :)
Jestem osobą myślącą i widzę co wyprawiasz w internecie, więc z chęcią to ja odnajdując się w tych realiach lepiej Cię zaoram niż dzisiejsze sądy, które nie wiedzą do końca co to "livestream" "patostream" a nawet "filmik w internecie" i mylą te pojęcia.
Sam mam wiele nagrań z twoich LIVE + wiem jak dotrzeć w internecie do praktycznie całej twojej "twórczości" a moi "koledzy" z Wykopu zdecydowanie pomogą dotrzeć do całości materiału, bo nic nie ginie w internecie.
Powiedz mi gdzie jest twoja dobra opinia firmy i jakiej firmy xD
Wszystko to bańka mydlana którą sam dmuchasz pod wpływem alkoholu.
#gural #danielmagical #heheszki #bekazpodludzi #patostreamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
czyli co? donejciki na czarno i skarbóweczka o tym nie wie? XD
Komentarz usunięty przez moderatora
Rozumiem,
@decadence
@ChudyEdd
przebywa XD
Komentarz usunięty przez moderatora