Aktywne Wpisy
Anetkia +636
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
Jestem szczery do bólu i moja różowa o tym wie a jednak ma pretensje. W rozmowie wyszło że jej powiedziałem, że jest z wyglądu przeciętna ale mi to nie przeszkadza bo ma dobre cechy. I ona teraz nie może tego przeboleć, mówi że to chyba nie ma sensu żebyśmy byli razem wtf. Sama dobrze wie że nie jest modelką wiec czego oczekuje, że będę mówił że jest?? Ja sie
#antykapitalizm #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #neuropa #4konserwy #komunizm #socjalizm #redpill #libertarianizm #lewica #korwin #konfederacja #akap #wojnaidei
Ale i tak wmawianie jak to za komuny było dobrze powinno się wiązać z miesięcznym zaklejeniem mordy. I przedłużać ten okres dopóki mózg nie zacznie wykazywać aktywności w logicznym
@Koliat: Tylko w jaki sposób może pomóc państwo, skoro nie ma ono żadnych własnych pieniędzy? Nawet jak rząd stworzy tę spółkę, to będzie musiał podnieść ludziom podatki żeby tą działalność opłacić. Podsumowując, ludzie będą mieli tańsze jedzenie (dzięki konkurencji, o której wspomniałeś), ale za to więcej zapłacą w podatkach i na jedno im to wszystko wyjdzie. Tak samo z mieszkaniami i
Nie, działalność będzie się sama finansować. Pieniądze trzeba będzie jedynie wydać, żeby ja uruchomić.
Nie na jedno. W przypadku interwencji będą mogli zrezygnować z dóbr luksusowych na rzeczy żywności. W przypadku jej braku będą głodować choćby nawet stawali na rzęsach. No, ale przynajmniej dla
@Vokun: I jak myślisz, skąd rząd weźmie na to pieniądze?
@Vokun: Na jedno, na jedno. Nie istnieje żadne Perpetuum Mobile, żeby była wartość dodana bez wartości odebranej - ani w ekonomii, ani nigdzie indziej.
Od podatników - na początku na tym stracą, ale w dłuższej perspektywie im się to opłaci, bo zostanie zażegnana kwestia głodu. Jest różnica pomiędzy przejadaniem pieniędzy (np. 500+), a ich inwestowaniem (infrastruktura, elektrownie, edukacja itd.)
O, takiej teorii ekonomicznej jeszcze od nikogo
@Vokun: Ale w jaki sposób im się to opłaci? Gdzie tu widzisz wartość dodaną, skoro sam nawet napisałeś, że podatnicy stracą, prawda?
@Vokun: Ale w jaki sposób? Przecież napisałem wyżej - nawet jak dzięki temu zabiegowi ludzie będą mieli tańsze jedzenie (bo większa konkurencja), to za to ludzie będą mieli mniej pieniędzy w portfelach, bo w podatkach
A początkowy nakład na rozruch takich PGRów nie jest ciągłym kosztem tylko na jednorazowym strzałem, wiec nie jest tak ze ludzie w długim okresie zapłacą w sumie tyle samo.
Nie mowie że się z tym zgadzam, próbuje tylko wyjaśniać co kolega miał na myśl xd
@Danicen: Racja, alternatywy nie istnieją. Liniowa historia, liniowa przyszłość!
@Koliat: tak jak się zgadzam, że państwo powinno budować mieszkania (bądź po prostu wspierać ich budowę, wyznaczając budując całą potrzebą infrastrukturę poza granicami miast, żeby zwiększyć liczbę atrakcyjnych działek do budowy wielorodzinnej), żeby zwiększyć podaż, to przykład z rolnictwem jest z dupy i nieprawdziwy. Powierzchnia gospodarstw rolnych jest ograniczona i wejście państwa spowoduje spadek produktywności.
Jeżeli gospodarstwa nie dają rady produkować
Ten kapitalizm wymagający milion koncesji i pozwoleń tak bardzo wolnorynkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@Formbi: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@qaswe Centralne planowanie to kompletna głupota, ale nie zamierzam deprecjonować niewielu dobrych rzeczy które komuna rozwinęła.
@Koliat Akurat braki żywności i niewydolność PGRów była jedną z podstaw do upadku komunizmu w Polsce.