Wpis z mikrobloga

@xspeditor: ale 150k to pozostała kwota do spłaty. Zresztą za 150k można kupić podstawowe 2,0. Ta wersja co w ogłoszeniu to pewnie raczej z 230-250k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż i tak średni biznes jak dla mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xspeditor:

ŁĄCZNY KOSZT LEASINGU AUTA - 150 351, 66 zł + odstępne 29 000 zł = 176 351,66zł‬ netto. W porównaniu z ceną nowego Stingera GT w DOKŁADNIE TEJ KONFIGURACJI - ta cesja wychodzi spokojnie jakieś 40-50 tys zł

P.S. Opłata własna na początku leasingu (PONIESIONA JUŻ PRZEZE MNIE) 23 889,92 zł netto (ok 30 tys brutto) dlatego odstępne mam w podobnej kwocie.

Nie chciało się rozwinąć opisu czy jak?
@xspeditor: No ale bez przesady. Musiał totalnie deptać ten samochód żeby tak hamulce zjechać. Jak wynajmowałem hyundaia i30n to hamulce przednie miał wymienione po chyba 18k tylko że wiadomo jak się jeździć tego typu autem z wypożyczalni.
@cwlmod No torowe nie, ale nie widzę przeciwwskazań żeby nim na ten tor jechać. Sam czasem swoje daily brałem na przepalenie dopóki nie miałem zabawki tylko po to.
No świadczy, ale ludzie kupując mocne auta dość często je depczą, bo po coś tą kasę wydali, a na torze są do tego idealne warunki.
@kmt187: Tak czy siak zarąbanie klocków w 10k od nowości to bardzo intensywne użycie, szczególnie że przez pierwsze 1000-1500km powinien jeździ delikatnie lub średnio intensywnie.
Biznes jest dobry tylko w jak ten gość traktował to auto że po 15k km miał już wszystkie hamulce wymienione :o

@cwlmod: Czasem zmienia się klocki na lepsze niż fabryczne, co nie znaczy od razu, że poprzednie się skończyły. Oczywiście nie wiem jak jest w tym przypadku...
@Jarek-FmLeasing: Sprawdziłem, brembo to standard dla GT. Czyli gość zajechał klocki w 10k. Ja jeszcze nie słyszałem o tego typu zużyciu normatywnym w czymś innym niż typowo sportowe auta jak bmw m3