Wpis z mikrobloga

Dzieeeń dobry Mirko!
Dzisiaj naleśniki z przepisu Puchatka, który na instagramie robi furorę.
Dla mnie lepiej współpracują przy smażeniu niż te z jajka i śmietanki, ale i tak zalecam wyraziste nadzienie no bo to jednak prawie same jajka.
U mnie w środku tłusty twaróg że śmietanką i domowy dżem truskawkowy. Polane sosem z masła z orzechów pecan i śmietanki.
Pyszne!

Puchatkowe naleśniki:
Na 6szt śr. 24cm

4 jajka
30g roztopionego masła
35g mascarpone

Mascarpone ubić, dodać jajka i ciepłe masło. Ubijać dalej, do powstania jednolitej masy.
Wylewać na rozgrzaną patelnię, smażyć do zezłocenia z jednej strony i chwilkę na drugiej.
Podawać z wybranymi dodatkami.

MAKRO: 673kcal 30B 60T 3W

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz
źródło: comment_Dm3ITsbZS84fRBWhJ0mazr32H4caHMnY.jpg
  • 29
@chixi: to w sumie spoko, zawsze można próbować zamienić mascarpone na serek kanapkowy albo jogurt grecki, tak myślę, nie wiem czy dobrze, ale konsystencja podobna raczej.