Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +304
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1270
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Q Train, 1990, pastele na papierze, 56 x 76 cm
#malarstwo #sztuka #obrazy #art #byloaledawnoniebylo
źródło: comment_cz2YGXSyPTXY9ei6gXNMCrJN2HaXjX8W.jpg
Pobierzźródło: comment_0qWrVJVjVg70KVMXUvIJC30REWAZqI7G.jpg
Pobierzźródło: comment_yro8NVWm3PG9YzjVU30GuokEYi7bXD1P.jpg
Pobierz@pani_doktor_od_arszeniku: Jak by kogoś interesowało to obraz przedstawia laske siedzącą w wagonie metra lini Q która się porusza od Manhatanu do Coney Island w Nowym Jorku.
A do tej pory te same wagony jeżdżą
źródło: comment_o9qMmo92HRVRThW2fyJfVYPyQyV11Q6W.jpg
Pobierz