Wpis z mikrobloga

• 0
Jeśli #kitku jest w stanje agonalnym i weterynarz powiedział, że może nie dożyć rana , miał małą temperaturę, jak to zrobić żeby było mu jak najbardziej komfortowo? Musi być ogrzewany i pod kocem, pod grzejnikiem nie chce leżeć, pozwolić mu po prostu iść gdzie chce i tam mu zrobić legowisko? Macie jakieś porady? #weterynaria #koty #zwierzaczki #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@zar0x przez kroplówki co chwilę sika ale chodzi do kuwety, z jednej strony chyba dobrze, że na tyle świadomy ale z drugiej raczej nie powinien się męczyć nie?
  • Odpowiedz
@zar0x: Moją też weterynarz skreślił i chciał usypiać. "Pech" chciał, że podczas dawania jakiegoś zastrzyku przytrzymywałem ją na stole i mnie zadrapała. Zaczął rzucać k-----i, że jak trzymam, że teraz nie może uśpić tylko musimy ją w izolatkę wsadzić i obserwować, bo wścieklizna itp. Przepisy takie.
Kot po miesiącu zapieprzał po drzewach, więc mam nadzieję, że u Ciebie też coś się wydarzy
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GregPelka ogólnie kitku teraz siedzi w pozycji bólowej, przesiedzi tak do rana czy jakoś zareagować? Bo wcześniej to faktycznie sie słaniał na łapach i kładł się a teraz po prostu siedzi. Dodam, że kitku raczej z rodzaju tych niesfornych i strasznie nie lubiących transporterów, to nie będzie za duży stres dla niego?
  • Odpowiedz
to nie będzie za duży stres dla niego?

@zar0x: Nie no, jak ma się stresować, to lepiej niech się wyziębi i zemrze.

siedzi w pozycji bólowej, przesiedzi tak do rana czy jakoś zareagować?

A co mu jest? Najlepiej dzwoń do weta swojego. A nie karz anonom z internetów wróżyć z fusów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@GregPelka @GregPelka po spojrzeniu na profil się dowiedziałem się, że nie jesteś zwykłym anonem to zadaje pytania jakie mam. Ogólnie no to kot był u weta a nawet dwóch dzisiaj, oboje nie wiedzieli co mu jest. Było podejrzenie uszkodzenia bebechów w środku ale rtg było zrobione i podobno wszystko dobrze. Kitku ma problemy z oddychaniem tak jakby, dziwnie mu brzuch chodzi i nie bierze pełnych wdechów. Podczas robienia RTG zaczął
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GregPelka nie chce dac się przykryć, ma zimny nosek, definitywnie pakować do transportera? Miał problemy z wypróżnianiem i nie wiem czy się wypróżni po prostu pod siebie bo jest nauczony do kuwety, nawet jak był najgorszy stan to wstawał i szedł do luwety
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GregPelka krew miał, usg nie wiem bo nie byłem z nim osobiście. Czemu nie uczulenie na sterydy? Nie istnieje coś takiego? Weterynarz powiedział, że prawdopodobnie przez to dostał wtedy ataku, że trzeba było go ratować
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GregPelka no i do transportera muszę go wpychać na prawdę siła, nie stanie mu się jeszcze większą krzywda? Ogólnie dziękuję bardzo za poświęcony czas, jestem o wiele spokojniejszy jak mam odpowiedzi na moje pytania.
  • Odpowiedz
mam jakiś miernik temp na podczerwień, w które miejsce celowac?

@zar0x: Badanie bezprzewodowe mija się z celem. Klasyczny termometr i w dupkę.
Nic mu się nie stanie, jak posiedzi w transporterze. Ewentualnie zamknij go w łazience / toalecie / innym małym pomieszczeniu z odkręconym grzejnikiem i z wodą / szamą i kuwetą
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GregPelka ostatnie pytanie, co miałeś na myśli podkreślając, że ro raczej nie alergia na sterydy? Podawali je u innego weta niż ten co go ratował po tej akcji i po prostu powiedział, że dostał bardzo dużą dawkę no i okazało się, że jest alergia.
  • Odpowiedz