Wpis z mikrobloga

@boskakaratralalala: ale dzięki religii w szkołach dzieci mogą się modlić o zdrowie dla swoich rodziców, dzięki czemu ten cały sprzęt dla szpitali jest zupełnie zbędny. Szach mat, ateiści!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Pikas: coś ci sie nie pomylilo? Mój wpis nie dotyczyć Pana Owsiaka, tylko tego, ile polski naród co roku wydaje na indoktrynacje młodzieży przez czarną mafie. Ale skoro już oczekujesz jakiś faktur i danych, proponuję zgłosić się najpierw do Caritasu, który te dane utajnia.
  • Odpowiedz
  • 1
@Bdzigost: oczekujesz, że takie informacje podawać będzie tvp? A może ruch narodowy? Czy też może Korwin albo PSL?
Kto to podał, nie jest istotne, ponieważ podane są źródła pochodzące od samego ministerstwa edukacji. Uwazasz, że ministerstwo edukacji kłamie?
  • Odpowiedz
  • 2
@wypraska: to już kwestia punktu widzenia. Ja to odbieram inaczej. Zauważ, że wosp gra jeden dzień w roku. A kościół okrada codziennie. Pokazuje to też , jak bardzo jesteśmu co roku dymani przez sukienkowych. Zauważ, że to kwota tylko religii. A co z funduszem kościelnym, opodatkowaniem tacy czy też innymi profitami jak rozdawanie ziemi za darmo? Wiele się mówi o rzekomej mafii vatovskiej, a zupełnie nie porusza się tematu kościoła
  • Odpowiedz
@banjo: Jasne. Tylko, że pisałem o budżecie rocznym NFZ i 28 latach działalnosci wosp. Jak dodasz tych 77 miliardów dodasz 81 milionów które zebrał wośp w 2018 - to wygląda to śmiesznie. Równie dobrze mógłbym przekazać na NFZ złotówke i powiedziec, że uzdrowiłem NFZ. Przecież zyskali a nie stracili ;)
  • Odpowiedz
  • 3
@SonGocha99: dwie różnice. Po pierwsze, Niemcy to światowy gigant ekonomii i ich obywateli na to stać. My pod wieloma względami jesteśmy krajem trzeciego świata. Po drugie, płacą dobrowolnie! W Niemczech wierzący z własnej kieszeni płacą na swoje kościoły. Dlaczego nasz kościół nie chce takiego sposobu finansowania?
  • Odpowiedz