Aktywne Wpisy
dlaczego_michau +626
Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.
Suma 17,3€ = 74 PLN
Ha
pearl_jamik +134
@ButtHurtAlert: Jak pracujesz na etat i dodatkowo masz DG to płacisz jeszcze raz składkę zdrowotną, w 2019 to było 342zł/miesiąc :)
Ostatnio dostałem ponad 3000 mniej brutto od Ciebie, a wypłata netto różniła się od Twojej o 500 zł. Jak to mówił mój znajomy "something is no yes" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@lukaszzz: i uważasz że to tam jest dobre?
@munny: Klasa średnia to nie ludzie o średnich dochodach. To ludzie o dochodach pozwalających na normalne stabilne życie i odkładanie na starość. W Poslce jest to < 5% bo pozostałe > 90% skupia się na ciągnięciu tych ludzi w dół robiąc z nich jakichś krezusów i głosując na komunistów którzy im tą niewiarygodną fortunę zajebią.
Komentarz usunięty przez autora
6500/1.23=5284.55 (vat)
5284.55 - 1250 = 4034 (zus)
4034 * 0.82 = 3308 (dochodowy)
Ty krezusie!
Dobrze zarabiasz to pewnie jesteś mądry, podatki są procentowe takie same dla wszystkich.