Wpis z mikrobloga

Wskoczyć w tym nieludzkim państwie do drugiego progu podatkowego to jak dostać obuchem w łeb. Klasa średnia w Polsce to barany do strzyżenia. I dziwić się potem, ze każdy kto ma taką możliwość #!$%@? na działalność. Różnica brutto do netto - 41,7% (!!!) podatków i innych danin na rzecz państwa. A jeszcze później 23% vatu xdddd #podatki #polska #zlodzieje #gospodarka
hurin - Wskoczyć w tym nieludzkim państwie do drugiego progu podatkowego to jak dosta...

źródło: comment_0bHTpDlcf3UVcv3F0qNedJnPGLAiNti7.jpg

Pobierz
  • 409
  • Odpowiedz
@munny: to są zarobki nawet poniżej klasy średniej. Problem w tym że w Polsce takiej klasy po prostu nie ma. Polska ma być krajem wyrobnikow, roboli którzy #!$%@? za marne grosze w przeświadczeniu że Państwo o nich "dba". Można przejść na b2b ale wolę rozliczyć się z kobietą i mieć wszystkie benefity wynikające z UOP.
Edit:
A są tu jeszcze na tym portalu bialorycerze Januszy którzy twierdzą że wypłata 2500netto
  • Odpowiedz
@hurin:
rozumiem Cię doskonale - jak co miesiąc zaglądam na swój pasek, to muszę wcześniej brać coś na uspokojenie, bo mnie #!$%@? jasna strzela jak widzę prawie pół pensji wywalonej w błoto (bo nigdy ani ja, ani nikt z mojej rodziny nic z tego nie będzie miał) na te wszystkie zusy, nfz-ty i inne daniny...na samą myśl mi się ciśnienie podniosło, ehh...( ͠° °)
  • Odpowiedz
@hurin: Łączę się w bólu, najgorsze jak nie można uciec na B2B w aktualnej firmie i patrzysz jak pełno osób co miesiąc płaci mniej o 20% dochodowego, a koniec końców będą po latach mieli lepiej, bo nam już nikt nie da emerytury.
Potem jeszcze spojrzeć na ceny mieszkań, samochodów, życia codziennego i ogarnia jeden wielki #!$%@?, bo uczysz się latami, jesteś specjalistą, niby jest się w tych górnych 10-15% zarobków,
  • Odpowiedz
@hurin: A co myslisz ze w UK jest inaczej? Wejdz sobie na kalkulatory zarobkowe i wpisz np 120k lokalnej waluty na rok ( 120k PLN ty zarabiasz zarabiajac 10k PLN na miesiac) - i zobacz jak tna.
  • Odpowiedz
Absurdem II. progu jest to, że jego poziom nie był waloryzowany od 2007 r. Wtedy minimalne wynagrodzenie wynosiło 936 zł, dzisiaj jest to 2600 zł. Dzisiejszy II. próg powinien wynosić grubo ponad 200 tys. złotych.
  • Odpowiedz