Wpis z mikrobloga

Jakie wskazówki w codziennym życiu w rodzaju "piję jedną szklankę wody zaraz po przebudzeniu", które ułatwią życie, polepszą zdrowie, macie?
- zmywam naczynia zaraz po jedzeniu
- każdego dnia muszę przeczytać książkę, choćby kilka stron
Podzielcie się swoimi lifehackami.
#pytanie #minimalizm #ciekawostki
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polskipolaczek: mam 4 reklamówki na różne kolory ubrań w pudle na pranie. Przy rozbieraniu sie wrzucam po prostu dany kolor do danej torby, łatwiej jest przy wstawianiu prania.
2. 23 w łóżeczku każdego dnia (no oprocz piątków i sobót)
  • Odpowiedz
  • 5
@polskipolaczek Ja od jakiegoś czasu regularnie chodzę na Saunę. Jestem strasznie zestresowaną osobą, ale po takim wyjściu z gorącej sauny i wskoczeniu do basenu z wodą 5°C (I tak kilka razy) Czuje się jak nowo nardzodzony :)
  • Odpowiedz
@polskipolaczek: wstaję, włączam ekspres do kawy, idę siku, wracam podstawiam filiżankę i robię kawę, przygotowuję śniadanie popijając pierwszą filiżankę czarnego napoju, akurat wystarcza mi do czasu przygotowania jedzenia. Gdy 3 kromki kolorowych kanapek są gotowe robię 2 filiżankę kawki i zasiadam do jedzenia.

• Odpowiedz
Od jakiegoś miesiaca każdego dnia przez pójściem spać, zapisuję kilka (minimum 5) rzeczy, za które jestem tamtego dnia wzdzięczna (np. tak ogólnie, że jestem zdrowa, albo szczegółowo, np. Za pyszny obiad tamtego dnia, wyspanie się, coś miłego co się wydarzyło). Super sprawa! Można się nauczyć takiej wdzięczności, dzięki temu bardziej doceniasz co masz i czujesz się lepiej ()
  • Odpowiedz
@polskipolaczek:
-przed snem sprawdzam wszystkie palniki na płycie gazowej, czy są zakręcone
- wieczorem piję szklankę wody przed snem, żeby nie było sucho w ustach jak się położę
- też zmywam naczynia przed zjedzeniem
- jeśli mam dzień kiedy nie wychodzę z domu to idę chociaż na chwilę na balkon żeby się przewietrzyć
  • Odpowiedz
  • 39
@polskipolaczek ja mam to wydrukowane w biurze, punkt 1 imho najważniejszy ;)

1. Znajdź w życiu 3 hobby: jedno dzięki któremu będziesz zarabiać, jedno trzymające Cię w formie fizycznej i jedno które będzie wymagać od Ciebie kreatywności.
2. Zdobycie wykształcenia ma znaczenie, zdobycie odpowiedniego wykształcenia ma większe znaczenie.
3. Odchodź z pracy w dobrych stosunkach, nie pal za sobą mostów.
4. Zobacz świat dopóki nie masz wielu
  • Odpowiedz
@polskipolaczek: Zawsze po pracy idę na drzemkę, długość drzemki nie ma znaczenia. Może być od 15 minut aż do kilku godzin. Mój rekord to 8 godzinna drzemka po pracy xD
  • Odpowiedz
@polskipolaczek: Każdego dnia zjadam przecier z owoców, kiełki, tofu, czosnek w kapsułkach, piję rano tran, wyeliminowałem cholesterol i tłuszcze zwierzęce. Oprócz tego tranu z rana. Dzięki temu nie boję się o moje płuca, serce i nerki.
  • Odpowiedz