Wpis z mikrobloga

Jakie wskazówki w codziennym życiu w rodzaju "piję jedną szklankę wody zaraz po przebudzeniu", które ułatwią życie, polepszą zdrowie, macie?
- zmywam naczynia zaraz po jedzeniu
- każdego dnia muszę przeczytać książkę, choćby kilka stron
Podzielcie się swoimi lifehackami.
#pytanie #minimalizm #ciekawostki
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@InterferonAlfa_STG: ćwiczyłem sztuki walki po parę godzin + biegałem regularnie i wykonywałem inne ćwiczenia. Łącznie z 8-9 godzin treningu na tydzieñ I co? I gówno. Nie chodziłem na siłownię, tylko w domu podciagałem się na drążku, pompki, hantle. Żadne koksowanie. Jak zacząłem ćwiczyć, to nic się specjalnie nie poprawiło, poza formą fizyczną, ale samopoczucie itd. to chyba głównie efekt gówna nakładzionego do łba przez wszelkich promotorów "aktywności fizycznej" - tzn.
  • Odpowiedz
@Chmielciu pewnie, przykładowo: chili con carne z ryżem, albo pulpeciki wieprzowo drobiowe a do tego kasza bulgur z groszkiem zielonym, papryka, pomidorami koktajlowymi i oliwkami z sosem winegret, albo falafel z piekarnika z komosą ryżową i brokułami, akurat te rzeczy robiłam w ostatnich tygodniach i były na 3 dni :) jak chcesz przepisy to zapraszam na priv.
  • Odpowiedz
@gaaraddz: nie wiem z czego iksde skoro :"Gdy organizm nie otrzyma pożywienia, zaczyna spalać zgromadzone zapasy. Na początku wykorzystywane są produkty niepotrzebne, a więc stare, chore komórki, tłuszcz , złogi cholesterolowe . Jeśli to „paliwo” się wyczerpie, organizm sięga po potrzebne mu do funkcjonowania rezerwy substancji odżywczych."
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@polskipolaczek: pytam się z ciekawości xD sam w to nigdy nie wierzyłem, ćwiczyłem siłowe i nigdy nie miałem takiego efektu, dopiero jak robiłem cardio min godzinę 5/6 razy w tygodniu to po kilku miesiącach było czuć rezultaty tj. mniejszy stres "dnia codziennego", lepszy sen (gdzie efekt jest odczuwalny przynajmniej dla mnie, w młodości miałem bezsenność przez kilka lat), gdzie nie przyszło to od razu. Też pewnie nie każdy tak samo
  • Odpowiedz