Wpis z mikrobloga

Z takich interesujących mnie rzeczy to pels są 7-3 w ostatnich 10 meczach. Parę tygodni temu, Gentry był bliżej spadnięcia ze stołka od ówczesnego trenera Knicks Fizdale'a. Tak mnie się wtedy wydawało.Nie dlatego e sytuacja Alvina była lepsza, a dlatego że Fizdale był obdarzonym ogromnym kredytem zaufania. Jak wiemy Fizdale już z nami nie ma, a Pelikanom dalej przewodzi Gentry. Trener zaslużony...żeby nie powiedzieć wysłużony. Pelikany w ostatnich latach nie miały tak słabych rosterów jak wskazywałyby na to wyniki, w tym sezonie rzecz ma się bardzo podobnie. Drużyna powinna oscylować w granicach 9-10 miejsca, tak się nie dzieje.

W czym problem z Gentrym? Ma pomysł na konkretną koszykówkę, którą realizują nieprzystosowani do niej gracze. Nieważne kogo ma pod reką, Pels grają to samo. Czy to kwestia wieku trenera drużyny z Nowego Orleanu? Może. Trzeba docenić mobilizację jaka miała miejsce w ostatnich tygodniach, ale czy Genty jest trenerem, który wprowadzi tak liczną młodzież w koszykarską dorosłość?

Podoba mi się postawa Griffina, który chociaż nie chachmęci i wprost mówi: Alvin zostaje. Myślę, że ta drużyna niżej już nie będzie (w pewnym moemencie byli 7-16)...Tylko czy wybiją się ponad przeciętność z takim trenerem?

#nba
Adrian_Wojnarowski1488 - Z takich interesujących mnie rzeczy to pels są 7-3 w ostatni...

źródło: comment_DweWTRNYfwBD92wEIvKHKyEA492AAiGy.jpg

Pobierz

Czy New Orleans Pelicans powinni zmienić głównego trenera?

• Tak 66.7% (20)
  • Nie 33.3% (10)

Oddanych głosów: 30

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piotr-zbies: Rozumiem, że do dyskusji o tym, że Gentry być może powinien zostać zwolniony wnosi to tyle: " Patrz, Lonzo się poprawił kiedy Gentry był trenerem." Jeszcze nie kupuje tej całej poprawy Balla, natomiast fakt godny odnotowania przedstawiłeś :).

Czy mając takich graczy jak Holiday, Favors, Redick, Ingram czy 2 pick pierwszej rundy draftu 2017 o którym wspomniałeś, można było oczekiwać więcej?
  • Odpowiedz
@Matus20095: Fast paced offense, jak to mówią. Dużo kończenia przy obręczy, zazwyczaj jego zespoły za dużo za 3 nie rzucają, w tym sezonie jest trochę inaczej. Lubią punktować w tranzycji. Ja tutaj widzę dużo fascynacji wczesnym D'Antonim.

Po za tym Gentry nie jest jakimś nerwusem, u niego w zasadzie gra się na wyjebce.
  • Odpowiedz