Wpis z mikrobloga

Witam furiatów budowlanych, jestem na finiszu wykańczania mieszkania deweloperskiego dwupoziomowego jako laik w #budowlanka (60/70m), ktoś zainteresowany jak to wyglądało krok po kroku, wraz z fotorelacja ?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Foto poglądowe jednej z łazienek:
#remontujzwykopem #lazienka #remont #budownictwo
szwestamajesta - Witam furiatów budowlanych, jestem na finiszu wykańczania mieszkania...

źródło: comment_l3PplmUt2PJiuFrctBzusldvFFPoadYb.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bardzo ładnie, mogłeś tylko wannę osadzić dopiero po położeniu płytek na ścianach i na kibelku poćwiczyć cięcie w narożnikach pod katem 45st. Lustro duże to duży plus. Jaka fuga? Epoksydowa??
  • Odpowiedz
@DzikiJoe @stanley88 @trolejbus @ravau: Mirku taki był zamysł, aby zrobić na dole bardziej "na bogato". U góry gdzie zrobiłem sobie sypialnie postanowiłem zrobić tylko kibelek i umywalkę coby na dół nie latać w nocy. Nie ukrywam ze u góry łazienka jest na ekonomicznych płytkach, ponieważ koszta wykończenia tak ogromnego mieszkania mnie mocno przerosły. Muszę tu sprecyzować,od początku mam założenie aby możliwie jak najwięcej zrobić samemu, jednak szanuję
  • Odpowiedz
@stanley88 @rafion: zdecydowałem się na listwy z nierdzewki zamiast fazowania rantów, ponieważ podpatrzyłem u teściowej ten system i w mojej ocenie super się sprawdza względem użytkowania wszak nie boje się stuknac czy puknąć czymś twardym np perfumem i ukruszyć płytkę(plus mam nadpobudliwe małe dziecko ;p) Druga sprawa to plytkarz mnie nie liczył za rzeźbę przy tym i dało to finalnie bardzo dużą oszczędność. Fuga elastyczna cementowa.
szwestamajesta - @stanley88 @rafion: zdecydowałem się na listwy z nierdzewki zamiast ...

źródło: comment_eK0jLuwKsMamMcKZJl54e9b9QU7Zj8vv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Eeee no to chyba WsZycy zrozumieli ze sam robisz cały remont. A Tu się okazuje, że glazurnik ci robi płytki i to jeszcze jak na glazurnika to wiele błędów popełnionych. Tak wiec dobry to on nie jest chyba że wg skali „usterkowej” no ok może nie jest bardzo źle, łazienka ogólnie ładna wiec spoko, ale gdzie Twojej własnej roboty to ile tu jest?? Chyba ze uważasz że projekt to ciężka praca?
  • Odpowiedz
@pokey: jak będzie czasu chwila i usiądę do szczegółowego opisu całego przedsięwzięcia z fotkami, to postaram się mniej więcej policzyć. Problem w tym, że jestem typem typa, który nie przywiązuje szczegółowej uwagi do planowania i zapisywania kosztów. Co chwila trzeba coś kupić lub za coś zapłacić, nawet jak robisz głównie sam. Jedyny sposób na który mój mózg wpadł, to wyparcie świadomości ponoszonych wydatków, ale o tym w dłuższym wpisie :P
  • Odpowiedz
Kuchnia, RTVagdlgbt oraz meble do pokoju córy, z tego co mogę powiedzieć wyjdą plus minus 20-25k. Te sprawy zrzuciłem na różowo i te wydatki dopiero przede mną. Kuchnie i resztę mebli montuje sam więc robocizny kwota nie zawiera.
  • Odpowiedz