Wpis z mikrobloga

@krzyzakp: oczywiście że inny urząd może co innego odpisać bo to jest interpretacja indywidualna w konkretnej sprawie na 3 konkretne pytanie, w dodatku z 2014 r. aczkolwiek pod względem prawnym chyba niewiele się zmieniło. W ostateczności można samemu wystąpić na zasadzie kopiuj wklej o otrzymać odp. z AD 2020 :)
  • Odpowiedz
@krzyzakp: nie ma odpowiedniej ustawy tzn. czasy wyprzedziły rzeczywistość. w związku tym na podstawie obowiązującego prawa urzędasy muszą coś dostosować dlatego potem są dwie różne interpretacje w dwóch takich samych sprawach. a ze pewne w życiu są tylko dwie rzeczy to i tak skasuje tyle ile wynosi dziura w budżecie. Swoją droga mega ciekawa sprawa że przez 6 lat nic w tej sprawie nie zrobili.
  • Odpowiedz
@TompsonzPolski: Ciekawa? Norma niestety.. Jest cała masa innych obszarow, ktore nie sa uregulowane od lat bo albo sie cos pozmienialo na swiecie z technologiami albo stare przepisy obowiazywaly do XXXX i wygasly. Zupelnie inny przyklad, ale kwestia Taternictwa jest nie uregulowana od bodajze 2006 jak nie wczesniej - bo stara ustawa wygasła, a nowa sie nikt nie zajal oczywiscie
  • Odpowiedz
@TompsonzPolski: hmm, teoretycznie można właśnie byłoby się tak bronić, tylko nie wiem czy bonus za depozyt od Mintosa nie działa tak, że te środki musisz mieć zainwestowane w pożyczki, czyli nastąpiło działanie w postaci pożyczenia kapitału, abyś mógł ten bonus otrzymać.

Ehh nie chcę walczyć ze skarbówą, ale prawdę mówiąc to za tego referrala wcale mi się nie widzi odprowadzać podatku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz