Wpis z mikrobloga

• 0
@PurpleHaze:

a co mnie to obchodzi jako koncowego odbiorce?

Ty jestes glupi czy niedoj3b4ny? Miej pretensje do playa czy innego plusa, ze nie chcą tego zaimplementowac u siebie, tylko dalej kazą uzywac fizycznych kart jak w średniowieczu. Pretensje to mozesz miec, ze Apple nie chce zrobic Siri po polsku, a nie, ze operatorzy w polsce są 100 lat za murzynami.
@kezioezio: a czemu nie moge miec pretensji do apple, ze nie zaimplementowali hardwarowego rozwiazania, ktore jest lekkie, latwe, przyjemne i sie sprawdza od lat?
Skoro tak bardzo chca byc "future is now", to czemu nie dali obu esimow? Przeciez wtedy moznaby sie poklocic o inne rozwiazania konstrukcyjne w srodku, co owocowaloby np lekko wieksza bateria z pozytkiem dla wszystkich.

Sim + esim to jest malo konsekwetne rozwiazanie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kezioezio: ale przecież google działało w taki sam sposób. Gmail wyświetlał reklamy obok maili jak je czytałeś, to samo z wynikami w wyszukiwarce. Ostatnio tylko to stało się upierdliwe, ale nikt nie psioczy na google z powodu reklam, tylko z powodu śledzenia użytkowników. Teraz xiaomi wyświetla dyskretnie reklamy (ja nie mam na mi mix 2s ale mama miała na redmi 4a) i nagle okazuje się, że to ogromna tragedia. Podwójne standardy
Przeciez maja takie plany, a to rozwiazanie jest przejsciowe.

@kezioezio: no ale w takim razie, po co to przejsciowe rozwiazanie?

Nie mogli dac od razu 2x esim? Przeciez zmusiloby to operatorow na swiecie (bo nie tylko w PL sa problemy z esim) na przejscie na nowy standard, co z kolei przelozylo by sie na wieksza sprzedaz. Jednoczesnie usuwajac ostatecznie sloty z telefonu, co eliminiu problemy z uszczelnieniem, ma wplyw na wage
  • 1
@PurpleHaze: Jak mogli dac odrazu esim skoro w takich krajach 2 swiata jak pl operatorzy nie kwapią sie do wprowadzania nowych technologii. A poza tym, zaraz zlecieliby sie siajomiarze

hehehe brak dzeka, brak karty pamieci, brak slotu na karte sim, niedugo usuno ekran