Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich bywalców tagu #zegarki (tych z boners nie wołam, bo tam to chyba sami zapaleńcy, boję się przyjęcia rodem z Elektrody xD) ( ͡° ͜ʖ ͡°) Coś mnie ostatnio wzięło na zegarek, a jako że jestem kompletnie nowy w temacie, to poczytałem co nieco i w skrócie dowiedziałem się, że:

- w założonym przeze mnie progu cenowym (do 500 zł) wszystko będzie bardzo podobne, pewnych rzeczy nie przeskoczę i siłą rzeczy mechanizmy i części będą takie same bądź bardzo podobne, więc powinienem kierować się wyglądem,
- w zegarkach marek odzieżowych, jak Lacoste czy Tommy Hilfiger, płaci się za logo/znaczek/markę i wtedy tym bardziej pozostaje sugerować się wyglądem, bo bebechy będą takie sobie.

No i kurde faja spodobał mi się właśnie zegarek od Tommy'ego Hilfigera (TOMMY HILFIGER 1791462, pic rel) xD W związku z czym mam dwa pytania:

1. Czy to, czego się dowiedziałem czytając o zegarkach w sieci, to prawda?
2. Czy ten Tommy Hilfiger będzie spoko? Ogólnie podoba mi się minimalistyczny design i granatowy (ewentualnie czarny) kolor tarczy. W komentarzach wrzucę pozostałe zegarki, na które mam oko, będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi lub porady :D
Psychopathy_Red - Witam wszystkich bywalców tagu #zegarki (tych z boners nie wołam, b...

źródło: comment_Z7iSn6nyD49vbRYsCwQYyy5MunN5Z9ky.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Psychopathy_Red: Dostałem w prezencie zegarek Hilfiger'a z granatową tarczą, wygląda świetnie. Na bebechach się nie znam i w sumie zwisa mi co tam jest w środku. No i jak dla mnie na plusik jest to, że te zegarki przeważnie nie są zbyt duże. Nie wiem jak ludzie mogą chodzić z tymi wielgachnymi półmiskami na nadgarstku :D
  • Odpowiedz
@HansVonGrooBer
@AllieCaulfield pobawię się trochę w adwokata diabła: otwórzcie zdjęcia zegarków które poleciliscie obok tego Armaniego i Skagena, a następnie porównajcie. Kształt koperty zarówno Citka jak i tego Casio wyglądają przy nich jak coś śmiesznego. Proporcje i kształt uszu, szerokość lunety. W porównaniu do tych majtkowców wyglądają jak siekierą ciosane. Dlatego nie dziwię się ludziom wolącym wziąć z półki w sklepie zegarek Armani, niż przekopywać się przez setki podobnych do
  • Odpowiedz
@HansVonGrooBer tak chciałem coś obrazoburczego napisać ;). Jak szef tagu nie będzie miał nic przeciwko, to napisze jakiś wpis o majtkowcach i grzechach głównych takich grup jak nasza z mojej perspektywy ;). Ale to jak będę miał chwilę na mały research
  • Odpowiedz
@cojawyrabiam: wszystkiego te zaproponowane przez OPa wyglądają bardzo słabo. Jakby były z aluminium zrobione.

Citizen wygląda jak następna liga. W stosunku do tego Casio również. Może kwestia tego że Citizen jest na bransolecie (??) Może kwestia gustu poprostu.
  • Odpowiedz
@cojawyrabiam: jak to nie ma nic wspólnego z wymaganiami?? Kolor tarczy : czarny. Minimalistyczny design. Czym się różni stylistycznie ten Citizen od Armanii z zaproponowanych?? Citizen nawet bardziej minimalistyczny od niego jest. Nie ma tego "ptaszyska" zajmującego całą "12"
  • Odpowiedz