Wpis z mikrobloga

@kezioezio Moim zdaniem chodzi oto ze ponad 3 mln ludzi moze sie ciszyc z lepszego życia majac słomke. I walka ze słomkami nie ma sensu bo to kropla w morzu emisji co2.

Z innej strony co2 moim zdaniem nie wpływa na szybsze zmianny klimatu. Więc walka z nim, jest bezsensu z punktu widzenia ekologii. Oczywiście z punktu widzenia podmiotów zarabiających na femacie co innego.

btw muszę sprawdzić w słowniku co znaczy ekologia
@kofaniutki_misio: otworzyłem PCH24 chociaż powinienem dodać cie na czarną za dodawanie tego lolcontetu. W każdym razie co tam czytam:

Jak podaje forsal.pl w oparciu o tekst Mintera, ruch antysłomkowy powstał w roku 2015 na fali społecznych emocji wywołanych opublikowanym w sieci materiałem z żółwiem morskim ze słomką w nosie

Aktywiści antysłomkowi uważają, że jednorazowe plastikowe słomki oraz mieszadła mają wielki wpływ na zanieczyszczanie oceanu

weź ty już się usuń z tego
@ZaplutyKarzelReakcji Skisłem :) znalazlem cis takiego

https://www.google.com/amp/s/noizz.pl/ekologia/wszystko-co-musisz-wiedziec-o-smieciach-w-oceanach-tu-pijesz-bez-slomki/7qjeynz.amp

Napisane tam jest ze wzięli na celownik słomki, bo sa 7 najczęściej znajdowanym śmieciem na plaży a zwierzęta z czymś tam ją myla i kuku im sie dzieje (co nie wazne w tej dyskusji)

Po 1... to ze to jest siódma rzecz, to wiadomo jak działa statystyka :) Po 2... ile słomek zabiło zwierzęta? Sa takie dane? ehhh

gówno burza.

A poza tym uważam ze
@kofaniutki_misio: ty zbyt bystry nigdy nie byłeś co nie? Wcześniej piszesz, że ludzie walczą słomkami, bo emisja CO2

Podrzuć z łaski swojej swój o walce przeciw słomką dla dobra zwierząt.

a potem jak już się zorientowałeś, że gadasz głupoty

Po 1... to ze to jest siódma rzecz, to wiadomo jak działa statystyka :) Po 2... ile słomek zabiło zwierzęta? Sa takie dane? ehhh

Z góry założona teza i wymyślamy sobie po
@ZaplutyKarzelReakcji hehe odpisałem Ci w dwóch postach :) Nie powiem zs jesteś nie zbyt mądry, może ślepy :)
W pierwszym poście masz link na dowód walki ze słomkami z przyczyn emisji co2.

A oo drugie to nie moje słowa a cytat z artykułu do ktorego kink podrzuciłem niejako za ciebie. Moze masz problem z pamięcią to przypomnę. To Ty napisałeś ze walczą ze słomkami dla dorba zwierza i prosiłem o dowód na
@ZaplutyKarzelReakcji a Ty zacznij czytać całość w@tku i dyskusje od poczatku do końca bo straciłeś wątek.

Dyskusja wyszła od założenia ze walka ze słomkami sprowadza sie do ochrony zwierząt przed nimi. Mem z wątku sugeruje ze głównej tutaj chodzi o walke z plastikiem i co2.

Twój Cytowany tekst faktucznie tłumaczy powstabue ruchu. Ale cały artykuł mówi o walce z plastikiem (słomki) i co2.

Więc głównym watkiem w calej dysjushi jest CO2 a
@ZaplutyKarzelReakcji oj nie nie nie. Najpierw sugerowałem ze chodzi o co2. Poprosiłem ciebie i dowód ze o zwierzęta, ale sam zacząłem szukać. znalazłem i cisne beke ze faktycznie chodiz o jednego żółwia. Ty od początku twierdzisz ze o zwierzęta. A jak zacytowlem fragment mojego linka, gdzie jest napisane ze chodziło o jednego żółwia :) to sam masz problem ze jednak zmienia zdanie i wskazuje na zagrożenie dla zwierząt. No Mistrz jesteś!

Podsumowując