Wpis z mikrobloga

Była podwyżka płac, czytam komentarze i jestem przekonany, że 95% ludzi, nawet na wykopie, nie ma bladego pojęcia dlaczego w Polsce zarabia się 1800 zł minimalna a na zachodzie czy w stanach 1800$/€£ (w przybliżeniu) xD. A teraz najzabawniejsze xD myślą że przedsiębiorcy trzymają kasę dla siebie xDDDDD i to ich obarczają winą za niższe zarobki od tych zachodnich xD

#heheszki #praca #pracbaza #zarobki
  • 153
@Mathas no i? Zarabiasz, ryzykujesz swoje pieniądze, tworzysz potrzebny produkt, lub usługę dla ludzi, tworzysz jakieś materialne lub niematerialne dobro, więc jesli ludzie tego potrzebują, zapychasz jakaś szczelinę potrzeb to zasługujesz na to żeby zarabiać i kupować córce mieszkanie w centrum, nowe ferrari lub co tam sobie wymyślisz. A to że są ludzie którzy nie chcą ryzykować, boją się nawet zainwestować 100 zł w swój pomysł który może być świetny to ich
@qmato: propsuje w takim razie, ale wiem że w moich okolicach (brandenburgia, saksonia) takie kwoty raczej nie są osiągalne. (mowa oczywiście o magazynach/produkcjach)
dlaczego w Polsce zarabia się 1800 zł minimalna a na zachodzie czy w stanach 1800$/€£ (w przybliżeniu) xD. A teraz najzabawniejsze xD myślą że przedsiębiorcy trzymają kasę dla siebie xDDDDD

@Antybuka: kiedyś pracowałem sobie w sklepie z elektronika w Polsce, poznałem człowieka z identyczna posada w Niemczech. Rozmawialiśmy o zarobkach i obrotach, okazało się ze przy większych obrotach, większej sprzedaży i realizowaniu wyższych celów w usługach dodatkowych, pracy od niedzieli do