Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yasiu94: miałam ostatnio taką samą sytuację, pozostaje Ci udostępnianie postów na okolicznych grupach, może ktoś go przygarnie. Mojego kitka zgodziła się wziąć znajoma koleżanki, ale byłam już wtedy pod schroniskiem i zdążyłam jeszcze usłyszeć od baby która tam pracuje że "pewnie zabrałam kota matce" i mam go "wyrzucić tam gdzie go znalazłam"... Także jeśli przyjdzie Ci oddać go do schroniska, to życzę Ci bardziej empatycznych pracowników.

• Odpowiedz
Oddawanie kota do schroniska bywa ciężkie, bo dużo kotów to koty, które po prostu wychodzą same ale mają właścicieli i często schronisko myśli, że takiego kota właśnie chcemy im wcisnąć i nie słuchają tłumaczeń, że kot wcale nie wyglada jakby miał dom. Poza tym popieram przedmówców, że wiejskie koty to całkiem inna sprawa, zazwyczaj mają gdzieś człowieka i latają całymi dniami same. Taki kitku, którego od malutkiego sam wychowasz to najlepszy towarzysz
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@yasiu94: spróbuj go na kilka dni zostawić, bo kitek widać już wybrał. Młody jest to jak nie zda egzaminu na zachowanie to zawsze można komuś wydać go jeszcze. Na grupach na fb moment kogoś znajdziesz pewnie.
  • Odpowiedz