Wpis z mikrobloga

Mirki jak najszybciej pozbyć się starych części samochodowych? Wynajmujący mój magazyn zostawił po sobie dobrych kilkanaście samochodów rozebranych do najmniejszych części. Umowa już dawno została wypowiedziana, osoba ta otrzymała już kilka wezwań do opróżnienia lokalu, ale nie ma już z nią żadnego kontaktu. Poza tym jest też niewypłacalna i ma na głowie kilkunastu wierzycieli. Tak więc wszelkie kroki prawne już podjąłem, ale nie przyniosły one skutku. Teraz chcę się jedynie pozbyć tych części, aby opróżnić magazyn.

Zaznaczam, że wszystkie te części to bezwartościowe śmieci i nie mam zamiaru (a nawet by raczej nie mógł) ich sprzedawać - chcę się tego po prostu pozbyć. Czy jakiekolwiek złomowisko przyjmie mi te części, gdybym je im dostarczył? Czy będę musiał za to dodatkowo zapłacić? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie
Lokalizacja to okolice Wrocławia

#motoryzacja #autohandel #samochody #zlomowisko
  • 14
@donharon: no właśnie, tylko ja nawet nie chcę tego sprzedawać - to by mogło chyba nawet podejść pod paserstwo, bo wątpliwe, żeby te wszystkie samochody były z legalnego źródła. Chcę się tego po prostu pozbyć i ani myślę o zarabianiu na tym.
@Genitaliusz Ale ze złomem to może być faktycznie dobry pomysł
@Thordvalsson2 przetopić w jakimś piecu ale to też jakaś huta stali czy coś , ciężka sprawa ....
Jakbyś z kolei chciał bagiety wpuścić i opowiedzieć o sprawie i czy nie toczy się gdzieś śledztwo a tu leżą części to znowu milion pytam, konfiskata, taśma nie wchodzić itp. trochę w dupie sytuacja ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Thordvalsson2: > Zaznaczam, że wszystkie te części to bezwartościowe śmieci
Masz na to dowód? Bo tutaj wchodzi typ z opinią rzeczoznawcy że to były bezcenne unikatowe egzemplarze, tyle że w częściach i jesteś w dupie. Ale z drugiej strony jakbyś załatwił sobie opinię rzeczoznawcy (najlepiej współpracującego z sądem) że to śmieci o wartości 12,50zł to wtedy jesteś kryty.

Na przyszłość - za wynajem kaucja minimum 3x miesięczny czynsz i nie baw