Aktywne Wpisy
pierwszynawenus +321
Sztuczna inteligencja stworzyła dla mnie portret losowego króla Polski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szpeju +95
Zrobilam sb prezent na mikołaja. Trzeci raz będę czytać, ale co mi tam, dobrze się bawię
#wiedzmin #czytajzwykopem
#wiedzmin #czytajzwykopem
- cztery obrotowe fotele
- gniazdka elektryczne
- duży stół
- indywidualne oświetlenie każdego fotela
- wydzielone miejsce na bagaż
W cenie biletu jest dedykowany poczęstunek: ciepły lub zimny napój, przekąska i posiłek przygotowany przez WARS.
Poza biletem na klasę 1. do każdego miejsca należy wykupić bilet z opłatą serwisową do Strefy Wygody. Od poniedziałku do piątku jest to 50 zł od miejsca, w weekend jest to 25 złotych.
Na zdjęciu Strefa Wygody w pociągu EIC Paderewski z Warszawy do Poznania.
Dla przykładu:
Dziś mamy niedzielę. Bilet na 1. klasę z Warszawy do Poznania kosztuje 199 złotych. Należy do tego doliczyć 25 złotych opłaty serwisowej za jedno miejsce. Przejazd w takim przedziale kosztuje zatem 224 złote. Podróż trwa 3:15 h.
Trzy pozostałe miejsca są wolne, każdy może je wykupić. Jeśli pasażer potrzebuje mieć przedział wyłącznie dla siebie musi wykupić wszystkie miejsca (4*25 zł) i wówczas cena za przejazd wyniesie w naszym przypadku 299 zł.
Taki sam przejazd w tygodniu kosztuje odpowiednio 249 i 399 złotych.
#pkp #kolej #pociagi #pkpintercity
@grzegorz88: na tej trasie IC jadą 160 km/h, a regio 130 km/h, więc coś Ci nie pykło
Nie znam się na kolei, ale wydaje mi się, że francuska jest całkiem spoko i z ciekawości sprawdziłem podobną odległościowo trasę Paryż-Nantes (385km więc 75km więcej niż Warszawa-Poznań). Okolice szóstej rano we wtorek 08.01 żeby nie
Wow, nieźle!
@grzegorz88: mnie czy PKP?
@gumpa_bobi: Tylko brakuje miejsca na nogi :P
@DzikWesolek: trasa na maks 3h w szczycie a typ mówi o wypoczynku ;D taki #!$%@? w tym obciągu wypoczęłeś co chwila zerkając na zegarek :D
@Draakul: mnie, czy PKP?
@slane: o kurła co za Janusz. Janek, ty nie skasowałeś że w drodze powrotnej się nie pracuje relaksuje. Pozdrów swojego Janusza biznesu.
@g455: @gumpa_bobi: @Navarre:
@kinlej: no dla niej napewno.