Aktywne Wpisy

Antybuka +24
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.

dzimmerman +57
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria

Mireczki potrzebuję porady.
Mam do zrobienia program, który na podstawie podanej godziny powie mi jaka będzie przewidywana prędkość internetu.
Mam dane zebrane z przestrzeni ponad 12 godzin i teraz muszę ogarnąć jakiś model, który będzie podstawą do predykcji. Wie ktoś jak to w miarę sensownie zaimplementować? Użyć jakiejś sieci neuronowej? Wcześniej próbowałem z implementacją modelu ARIMA ale nie jest to zbyt dobre rozwiązanie - w ramach koncepcji wejściem ma być godzina a wyjściem prędkość internetu - w przypadku ARIMY w statsmodels w pythonie nie umiałem tego zaimplementować w ten sposób.
Ktoś ma może jakiś pomysł :( ?
@cl_master: czyli nawet nie masz wszystkich godzin? Wow
Narysuj ten wykres najpierw tak z ciekawosci
@LowcaG: w załączniku wykresik - to są średnie dla każdej godziny pomiaru ( #!$%@? nie wiem jak zmniejszyć ilość danych wyświetlanych w dziedzinie żeby dało się rozczytać xD )
źródło: comment_mmJ1vbeBN2dC3oQEjrV2zEP1SI2G0XW4.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@MarcusPlinius fakt że to zadziała z tym że ja muszę mieć rozwiązanie z jakimś modelem ( ͡° ʖ̯ ͡°).