Wpis z mikrobloga

Przecież u nas debile z żelaznego elektoratu jeszcze się cieszą i popierają bo myślą, że ich to nie dotyczy, tylko bogatym zabierają, żeby dać na bombelki. A niektórzy nawet nie wiedzą co to podatki
  • Odpowiedz
@Aokx oczywiście. Rząd wycofał się z podwyżki paliw. A u nas "akcyza to nie podatek", "to tylko x złotych dla statystycznego Kowalskiego, o co tyle krzyku"
  • Odpowiedz
@Whispererer: Wyjaśnij mi jak to się dzieje, że jak są zmiany w sądach to "świadomy" elektorat opozycji wychodzi na ulicę a jak są wprowadzane opłaty to nie wychodzi nikt xD?

Tylko proszę nie pisz mi tutaj, że ludzi bardziej obchodzi trójpodział władzy niż własny portfel xD
  • Odpowiedz
@xqwzyts: No i co? Dalej będą głosować na lewaków? Francuzi dokładnie powiedzieli to " Proszę nie tak szybko podnosić podatki, róbcie to tak byśmy nie widzieli."
  • Odpowiedz
@Whispererer:
W Polsce co roku się polepsza (ślepiec tego nie zauważy) , przeciw czemu ludzie mają protestować? Co rząd ma zadejretować dobrobyt? XD

Obecne protesty żółtych są przeciw podwyżce wieku emerytalnego, Polacy potrafili to załatwić cywilizowanie w wyborach, a nie paląc miasta i samochody xD
  • Odpowiedz
Chodzi o jakakolwiek reakcje, a w Polsce kazdy pokornie to znosi.

@Whispererer:
Bo Polaków historia nauczyła, że wszelkie zrywy są bezskuteczne.
Polska miała chyba największą ilość powstań ze wszystkich krajów świata. I w zasadzie wszystkie zostały sromotnie przegrane. Jeden który mi przychodzi do głowy, który przyniósł jakiś efekt to Solidarność.
  • Odpowiedz