Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JudzinStouner: jest naprawdę dobrze pod tym względem. Mieszkając w Szczecinie mogę w 2h dojechać nad morze (a będzie jeszcze szybciej jak S3 zrobią w całości bo teraz wszędzie remont) i w 4-5h w góry. (ʘʘ)

Czuję dobrze człowiek.
  • Odpowiedz
@pcpc: Ale nie porównuj krajów, które w sumie mają tych dróg mniej niż Polska. Zresztą za 2-3 lata nie będzie winiet, zalecenie unijne. I zobacz sobie na tempo budowy tych dróg - co z tego, że Czesi/Słowacy mają winiety, jak u nich dróg A/S przybywa kilka razy wolniej niż u nas.

@Saeglopur: Szwajcaria 1700 km autostrad, czyli tyle co Polska (wiem wiem, inna skala).
  • Odpowiedz
@mucher: Z opłat finansowane jest utrzymanie dróg, nie budowa nowych. Słowacja i Węgry to może słaby przykład, bo oni nie r-------i sobie kolei i większość podróży odbywa się pociągami. Nie potrzebują wiele autostrad. Drogi u nich są prawie puste.
  • Odpowiedz
@JudzinStouner Gdyby w koncu jakis dzban pomyslal o wybudowaniu S11 miedzy Poznaniem a Koszalinem to jeszcze by sie to dalo skrocic o pol godziny/godzine czasu spokojnie, biorac pod uwage ze S5 z Poznania do Wrocka juz jest na ukonczeniu
  • Odpowiedz
@24GHzWireless ja mieszkam niedaleko więc jestem na bieżąco. Zaczęło się od tego, że na zjeździe w Kostomłotach zrobili pierwszeństwo dla zjeżdżających z Wrocławia. Na tym zjedzie są co kilka dni wypadki. Na przeciwko orlenu budują KFC. Jezeli nie zrobią jakiegoś ronda czy coś, wyjazd ze stacji Lotos w niedzielę będzie niemożliwy przez kierowców wracających z gór.
  • Odpowiedz